Λικέρ Μπανάνα

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 15, 2013

  • Yield: 800 ml.
  • Prep: 30 ημέρες mins

Μια συνταγή για λικέρ μπανάνα που όταν έρθει η στιγμή να το δοκιμάσεις θα καταλάβεις οτι δεν έκλεισες άδικα τις μπανάνες ένα ολόκληρο μήνα και κάτι... μέσα σε ένα βάζο γεμάτο αλκοόλ
Μάλιστα τα καλά νέα είναι ότι γι΄αυτή την συνταγή δεν θα χρειαστείτε κανένα ενισχυτικό χρώματος ούτε αρώματος όλα θα προκύψουν από τις ώριμες μπανάνες!

Ingredients

Instructions

  1. Δένουμε την ζάχαρη και το νερό σε σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
    Σε ένα αποστειρωμένο βάζο, που κλείνει ερμητικά, αδειάζουμε το αλκοόλ, το σιρόπι, την φλούδα λεμονιού και τις μπανάνες κομμένες σε φέτες.
    Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και αρωματικά μπαχαρικά στο λικέρ, όπως βανίλια, κανέλα, γαρίφαλο, καρδάμωμο, αστεροειδή γλυκάνισο.
  2. Κλείνουμε το βάζο το κουνάμε πολύ καλά και το αφήνουμε σε ηλιόλουστο σημείο για 30 ημέρες, κουνώντας το τακτικά.
    Περνάμε το μείγμα αρκετές φορές μέσα από τουλπάνι ή ένα κομμάτι ύφασμα μακό ή λινό. Μεταφέρουμε το λικέρ σε καθαρό αποστειρωμένο μπουκάλι το αφήνουμε την άκρη μια ημέρα κι επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές την διαδικασία με το τουλπάνι για να καθαρίσει εντελώς το λικέρ.
  3. Απολαμβάνουμε το λικέρ σε ποτήρι με ή χωρίς πάγο αλλά επίσης το προσθέτουμε στα γλυκά και τα φαγητά μας!
  4. Σερβίρεται υπέροχα με ένα ξύλάκι κανέλα και πάγο!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο