Λικέρ Λεβάντα

Λικέρ Λεβάντα

Share

Αλκοόλ,ζάχαρη και μοναδική αγαπημένη λεβάντα, Λικέρ Λεβάντα!
Βαθύ και λαμπερό μώβ με μεθυστική μυρωδιά και γεύση της μοναδικής λεβάντας!

Λικέρ Λεβάντα Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 20, 2013

  • Yield: 750 ml. (1 Servings)
  • Prep: 5 mins

Αλκοόλ,ζάχαρη και μοναδική αγαπημένη λεβάντα, Λικέρ Λεβάντα! Βαθύ και …

Ingredients

Instructions

  1. Σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς ανακατεύουμε την ζάχαρη με τα άνθη της λεβάντας κλείνουμε και αφήνουμε σε δροσερό σημείο για 15 ημέρες, ανακινώντας το βάζο κάθε 2-3 μέρες.
  2. Μόλις περάσουν οι 15 μέρες σε μια κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη με το νερό να κάνουμε ένα σιρόπι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει και το αναμειγνύουμε με την βότκα και το εκχύλισμα βανίλιας.
    Βάζουμε σε μπουκάλι το μείγμαχωρίς να το φιλτράρουμε και προσθέτουμε το κλαράκι των φύλλων λεβάντας.
  3. Κλείνουμε και αφήνουμε για 20 ημέρες,ανακινώντας το μπουκάλι κάθε 5-6 μέρες.
    Με ένα τουλπάνι φιλτράρουμε το λικέρ και το μεταφέρουμε στο μπουκάλι που επιθυμούμε. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής κουνάμε πολύ καλά και απολαμβάνουμε!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο