Share

Λικέρ Πεπόνι με Μαστίχα και Αρμπαρόριζα

Λικέρ Πεπόνι

By Ευα Μονοχαρη Published: Σεπτεμβρίου 23, 2013

  • Απόδοση: 1000 ml. λικέρ

Και ενώ το καλοκαίρι σχεδόν μας έχει αποχαιρετήσει... έχουμε ακόμη ευκαιρία να το κλείσουμε σε βάζα, μπουκάλια και τα φρούτα είναι ιδανικός πρωταγωνιστής!
Τι πιο καλοκαιρινό λοιπόν από το πεπόνι και μάλιστα σε λικέρ, με δροσερή γεύση, μεθυστικό άρωμα και το καλοκαίρι κλεισμένο σ' ένα μπουκάλι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε.
    Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε το πεπόνι.
    Συνταγές με πεπόνι
  2. Σε ένα αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε όλα τα υλικά, την μαστίχα κοπανισμένη και το σιρόπι που ετοιμάσαμε.
    Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε σε φωτεινό-ηλιόλουστο σημείο για 30 ημέρες.
    Δεν ξεχνάμε να κουνάμε τακτικά το βάζο.
    Συνταγές για λικέρ
  3. Περνάμε το μείγμα από βαμβακερό τουλπάνι τουλάχιστον 7-8 φορές μέχρι αποκτήσει διάυγεια!
    Κλείνουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
    Συνταγες για σπιτικό λικέρ
  4. Σερβίρουμε το λικέρ αν θέλουμε με πάγο και σόδα!
    Σπιτικό Λικέρ Πεπόνι

  5. Λικέρ Πεπόνι με Μαστίχα

  6. Λικέρ Πεπόνι
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο