Μαγειρίτσα με αυγολέμονο

4.2K

Η μαγειρίτσα είναι το πιο παραδοσιακό και κλασικό φαγητό της Ανάστασης αλλά και της Ελληνικής Κουζίνας!

Για μια πετυχημένη μαγειρίτσα χρειάζεσαι τρυφερά μαρούλια, μυρωδικά χόρτα, ζουμερά λεμόνια, ολόφρεσκα αυγά και φυσικά την συκωταριά από το αρνί.


Μαγειρίτσα Παραδοσιακή

Χρόνος Προετοιμασίας: 60
Χρόνος Μαγειρέματος: 40’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 6-8 άτομα


 

Υλικά

1 αρνίσια συκωταριά
2 μαρούλια τρυφερά
1 ματσάκι άνηθο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοκομμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια

Εκτέλεση Συνταγής

Η προετοιμασία της συκωταριάς

1. Πλένουμε την συκωταριά προσεκτικά την συκωταριά και τη ζεματάμε  για 10 λεπτά.
Κατόπιν την στραγγίζουμε, αφαιρούμε τα περιττά μέρη την κόβουμε σε μικρά κομμάτια αλλά δεν την ψιλοκόβουμε.

2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τον άνηθο και χοντροκόβουμε τα μαρούλια, όπου και τα ζεματάμε για 10 λεπτά σε καυτό νερό, μεταφέρουμε σε στραγγιστό να στραγγίσουν από τα νερά τους.

3. Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε την συκωταριά σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο, ανακατεύουμε για μερικά λεπτά και προσθέτουμε τα μαρούλια.

4. Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο, 2 ½ φλυτζάνια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.

5. Σιγοβράζουμε την μαγειρίτσα μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε να έχει υγρά.

6. Μόλις η μαγειρίτσα είναι έτοιμη, αποσύρουμε και την αφήνουμε 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο

Σε γυάλινο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό των  λεμονιών και περίπου 1 φλυτζάνι από τα υγρά του φαγητού.

Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την οποία την ανακινούμε καλά, δεξιά-αριστερά ώστε να ομογενοποιηθεί το αυγολέμονο με την μαγειρίτσα.

Tips για την Συνταγή

– Στην μαγειρίτσα μπορείτε να προσθέσετε εντεράκια, γλυκαδάκια και κοιλίτσες ψιλοκομμένα.

– Μπορείτε αντί για μαρούλια μόνο να χρησιμοποιήσετε επιπλέον μυρωδικά χόρτα, σέσκουλα, παπαρούνες, μυρώνια ή ακόμη και μάραθο αν σας αρέσει.

 

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα με Αυγολέμονο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close