Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα
Share

Η μαγειρίτσα είναι το πιο παραδοσιακό και κλασικό φαγητό της Ανάστασης αλλά και της Ελληνικής Κουζίνας!

Μαγειρίτσα Recipe

Μαγειρίτσα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 6 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 10 λεπτά

Η μαγειρίτσα είναι το πιο παραδοσιακό και κλασικό φαγητό της Ανάστασης …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία συκωταριάς
    Βάζουμε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει.
    Πλένουμε την συκωταριά και την ζεματάμε για 6-8 λεπτά.
    Κατόπιν αφαιρούμε τα περιττά μέρη και κόβουμε την συκωταριά σε μικρά κομμάτια.
  2. Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα μαρούλια, τα οποία τα ζεματάμε για 8-10 λεπτά σε καυτό νερό, ανάλογα πόσο τρυφερά και τα βάζουμε σε στραγγιστό να στραγγίσουν από τα νερά τους.
  3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τον άνηθο.
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα μαρούλια και ανακατεύουμε προσεκτικά, το φαγητό δεν θέλει πολύ ανακάτεμα.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο, 2 φλυτζάνια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
    Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια, αν χρεαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε να έχει υγρά.
  5. Μόλις γίνει το φαγητό, κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά.
  6. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό 2 λεμονιών και σταδιακά περίπου 1 φλυτζάνι από τα υγρά του φαγητού.
  7. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού!
    Σερβίρετε την μαγειρίτσα ζεστή με μπόλικο λεμόνι!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο