Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα

Share

Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Yield: 6 Servings
  • Prep: 40 mins
  • Cook: 40 mins
  • Ready In: 1 hr 20 mins

Το πιο παραδοσιακό και κλασικό φαγητό της Ανάστασης αλλά και της Ελληνικής Κουζίνας!

Ingredients

Instructions

  1. Προετοιμασία συκωταριάς
    Βάζουμε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει.
    Πλένουμε την συκωταριά και την ζεματάμε για 15 λεπτά.
    Κατόπιν αφαιρούμε τα περιττά μέρη και κόβουμε την συκωταριά σε μικρά κομμάτια.
  2. Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα μαρούλια, τα οποία τα ζεματάμε για 5-10 λεπτά σε καυτό νερό, ανάλογα πόσο τρυφερά και τα βάζουμε σε στραγγιστό να στραγγίσουν από τα νερά τους.
  3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τον άνηθο.
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα μαρούλια και ανακατεύουμε προσεκτικά, το φαγητό δεν θέλει πολύ ανακάτεμα.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον άνιθο, 3 φλυτζάνια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
    Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια, αν χρεαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε να έχει υγρά.
  5. Μόλις γίνει το φαγητό, κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά.
  6. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό 2 λεμονιών και σταδιακά περίπου 1 φλυτζάνι από τα υγρά του φαγητού.
  7. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού!
    Σερβίρετε την μαγειρίτσα ζεστή με μπόλικο λεμόνι!
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο