Φρέσκα Υλικά: Μάης

Φρέσκα Υλικά: Μάης

0 1987
Share

Τα Φρέσκα Υλικά του Μάη

Λαχανικά:
Κολοκυθάκια, φασολάκια, αρακά, κουκιά, αγκινάρες, ντομάτες,  μελιτζάνες, πιπεριές, αγγουράκια, αβοκάντο, καρότα, αντίδια, φρέκα κρεμμύδια, μπρόκολα, μπρόκολα, ραπανάκια, βλίτα, ραδίκια, σπαράγγια, σέσκουλα, σπανάκια.

Μυρωδικά:
Άνηθος, μαϊντανός, μάραθο, δυόσμος, μέντα.

Φρούτα:
Φράουλες, κεράσια, πορτοκάλια Βαλέντσια, μούσμουλα, βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια, βανίλιες, αχλάδια, ακτινίδια.

Ψάρια, μαλάκια και όστρακα:
Μαγιάτικο, τσιπούρες, σαργός, σπάρος, μπαρμπούνι, κουτσομούρα, μουρμούρα, μελανούρια, γαλέος, ροφός, κολιός, ζαργάνα, λούτσος, σκαθάρι, λιθρίνι, παλαμίδα, σκορπίνα, σκουμπρί, φαγκρί συναγρίδα, σφυρίδα, τόνος, ξιφίας, σαρδέλα, σαφρίδι, γαύρος, αθερίνα, χέλι, αστακός, χταπόδι, γαρίδες, καλαμάρι.

Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο