Share

Ένας μοναδικός τρόπος να διατηρήσετε τα μανιτάρια «ζωντανά» και έτοιμα για χρήση, σε κάθε στιγμή! Πικάντικα Μανιτάρια Τουρσί σε Ελαιόλαδο, η γεύση τους είναι πραγματικά υπέροχη!
Τρώγονται σαν μεζές και μπορείτε να τα προσθέστε τα σε γλυκόξινες συνταγές, σαλάτες, πίτσες, πουλερικά και κρεατικά!

Πικάντικα Μανιτάρια Τουρσί σε Ελαιόλαδο Recipe

Μανιτάρια Τουρσί

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 2, 2012

  • Απόδοση: 1000 gr (1 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 40 λεπτά

Ένας μοναδικός τρόπος να διατηρήσετε τα μανιτάρια "ζωντανά" και έτοιμα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε και σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια.
    Τα μεγάλύτερα μανιτάρια τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, έτσι να είναι ομοιόμορφα.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι λευκό και μπαλσάμικο, την ζάχαρη, το αλάτι, τα πιπέρια και τα σκόρδα που τα πατάμε ελαφρά για να "σπάσουν", βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μυρωδικά και βράζουμε για 30' λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
    Επειδή τα μανιτάρια θα βγάλουν υγρό, δεν θα προσθέσετε επιπλέον!
  4. Μόλις βράσουν αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, αφαιρούμε τα κλωναράκια του δενδολίβανου και του θυμαριού.
  5. Τα τοποθετούμε σε βάζο αποστειρωμένο και προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν.
    Αφήνουμε το βάζο σε δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες και κατόπιν τα χρησιμοποιούμε!
Share