Μανιταρόσουπα Βελουτέ

Μανιταρόσουπα Βελουτέ

Μανιταρόσουπα Βελουτέ

By Ευα Μονοχαρη Published: Δεκεμβρίου 9, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 hr 10 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 25 mins

Η αξεπέραστη, πλούσια και σούπερ γευστική σούπα!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μανιτάρια, με το βούτυρο και τα σωτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
    Μόλις βγάλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους, αρχίζουμε να δυναμώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  2. Προσθέτουμε χοντροκομμένο το κρεμμύδι και λίγο αλάτι.
    Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας, γεμάτη, αλεύρι και ανακατεύουμε για 1′ λεπτό.
    Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το σκόρδο και τον ζωμό κότας.
    Σιγοβράζουμε την σούπα για περίπου 1 ώρα.
  4. Πολτοποιούμε την σούπα.
    Mεταφέρουμε την σούπα σε καθαρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το λευκό πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και την κρέμα γάλακτος.
  5. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
    Σερβίρετε ζεστή με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικές σταγόνες κρέμα γάλακτος!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.