Share

H Μαργαρίτα, Ατομικά Ψωμάκια είναι να δημοφιλές και αγαπημένο είδος ψωμιού, αφράτο και τρυφερό, ιδανικό για μπουφέ, σνακ και γεύματα, καθώς εκτός από νοστιμιά έχει και τέλεια εμφάνιση!
Φτιάχνεται πανεύκολα αλλά και γρήγορα ακόμη και την τελευταία στιγμή!

Μαργαρίτα, Ατομικά Ψωμάκια Recipe

Μαργαρίτα, Ατομικά Ψωμάκια Πολυτελείας

By Ευα Μονοχαρη Published: Φεβρουαρίου 28, 2013

  • Απόδοση: 1 (9 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 35 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 35 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 10 λεπτά

H Μαργαρίτα, Ατομικά Ψωμάκια είναι να δημοφιλές και αγαπημένο είδος …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε την μαγιά, την ζάχαρη και 125 ml. χλιαρό νερό.
    Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 10-15 λεπτά.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι 2 φορές.
    Σπάμε το μαχλέπι με το αλάτι σε ένα γουδί.
    Συνταγές για Ψωμιά
  2. Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, το βούτυρο, το μαχλέπι και σταδιακά το νερό.
    Ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι, τόσο ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
    Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό σημείο για 5 λεπτά.
    Συνταγές για Ψωμι Μαργαρίτα
  3. Ζυγίζουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 9 ισόποσα ζυμάρια.
    Ζυμώνουμε σε στρογγυλά ψωμάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Τοποθετούμε ένα κομμάτι στο κέντρο και κυκλικά τα υπόλοιπα κομμάτια σαν μαργαρίτα!
    Συνταγή για Ψωμι Μαργαρίτα
  4. Ραντίζουμε με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφού σκεπάσουμε αφήνουμε 20 λεπτά σε ζεστό σημείο να φουσκώσουν.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Συνταγή για Ψωμι Μαργαρίτα
  5. Ψήνουμε για 30-35 περίπου λεπτά.
    Αφήνουμε την μαργαρίτα σε σχάρα να κρυώσει.
    Διατηρήστε το τυλιγμένο σε πετσέτα και πλαστική σακούλα.
    Ψωμί Μαργαρίτα Συνταγή
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο