Μαρμελάδα Βατόμουρο

6.2K

Μια μαρμελάδα ονειρική, το βατόμουρο είναι δυσεύρετο αλλά πραγματικά είναι καταπληκτική και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, παρόλη την ζάχαρη!

Μαρμελάδα Βατόμουρο Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 17 Ιουλίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1500 gr.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 8 hrs 55 mins

Μια μαρμελάδα ονειρική, το βατόμουρο είναι δυσεύρετο αλλά πραγματικά …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βατόμουρα. Τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, ανακατεύουμε και βάζουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
  2. Την άλλη μέρα προσθέτουμε περίπου 250 ml. νερό, και βράζουμε μέχρι να "δέσει" η μαρμελάδα,ανακατεύοντας συχνά. Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν στέκεται παχύρεστη, προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι και την βανιλλίνη, ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Γεμίζουμε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, τα αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει η μρμελάδα, διατηρείται εκτός ψυγείου!

Join the Conversation

  1. Bαγγελης says:

    Ευα μου καλησπερα!!αν χρησιμοποιησω κατεψυγμενα βατομουρα θα ακολουθησω την ιδια διαδικασια η οχι?

    1. Βαγγέλη καλησπέρα, γίνεται αλλά πιστεύω οτι ίσως να θέλει περισσότερη ζάχαρη λόγω υγρών, το βλέπεις και στην διαδικασία λοιπόν. Καλή επιτυχία!

    2. Χρηστος Αντζους says:

      Γινεται ακριβως το ιδιο, το εχω κανει πολλες φορες, δεν θελει περισσοτερο νερο

  2. Χρηστος Αντζους says:

    Το ιδιο κανει,το εχω μαγειρεψει πολλες φορες με θαυμασια αποτελεσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close