Share

Μαρμελάδα Κυδώνι

Μαρμελάδα Κυδώνι

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 βάζο, 1000 gr.
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40-45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 10 λεπτά

Υπέροχη, αρωματική και πλούσια μαρμελάδα κυδώνι, όλη η γεύση και η φρεσκάδα του κυδωνιού σε ένα βάζο!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια και το σκληρό μέρος της σάρκας, τα τοποθετούμε μέσα σε ένα τουλπάνι μαζί με την αρμπαρόριζα και τα δένουμε καλά.
    Κόβουμε τα κυδώνια σε μικρά κομμάτια.
    Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα κυδώνια, το τουλπάνι και το νερό.
    Βράζουμε για 30 λεπτά περίπου έως ότου μαλακώσουν τα κυδώνια.
  2. Αφαιρούμε τα κυδώνια από την κατσαρόλα.
    Για να κάνουμε την μαρμελάδα θα χρειαστούμε 3-4 φλυτζάνια από τα υγρά που έβγαλαν τα κυδώνια.
    Στύβουμε μέσα σε ένα μπώλ το τουλπάνι για να βγάλουμε τους χυμούς.
    Μετράμε την ποσότητα του υγρού που θα συλλέξουμε από αυτή την διαδικασία και συμπληρώνουμε την υπόλοιποη ποσότητα από το νερό που έχει απομείνει στην κατσαρόλα από το βράσιμο των κυδωνιών.
  3. Πολτοποιούμε τα κυδώνια στο multi.
    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το λεμόνι και την βανίλια, ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας τακτικά.
  4. Πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.
    Η μαρμελάδα είναι έτοιμη, μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο