Μαρμελάδα Σύκο

Μαρμελάδα Σύκο

Σύκο, το φρούτο που αποχαιρετά το καλοκάιρι και υποδέχεται το φθινόπωρο!
Η μαρμελάδα σύκο είναι απίθανη όχι μόνο για τα πρωινά αλλά και για να συνοδεύσει πλατώ με τυριά και αλλαντικά.

Μαρμελάδα Σύκο Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 18, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1000 gr. (1 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 60 mins

Σύκο, το φρούτο που αποχαιρετά το καλοκάιρι και υποδέχεται το …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Παίρνουμε την σάρκα των σύκων και την πιέζουμε με ένα κουτάλι να γίνει πολτός.
    Βάζουμε τον πολτό σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζάχαρη και μισό φλυτζάνι νερό.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία-δύο βράσεις.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30′ λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
  3. Όταν η μαρμελάδα γίνει πηχτή και ρευστή, (όταν κρυώσει θα πήξει περισσότερο) προσθέτουμε τον χυμό μισού λεμονιού και την βανίλια. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
    Μεταφέρουμε σε καθαρά αποστειρωμένα βάζα, όσο είναι ζεστή ή μαρμελάδα και κλείνουμε ερμητικά και αναποδογυρίζουμε τα βάζα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.