Share

Αλειμμα από Ταχίνι (Νηστίσιμη Μερέντα)

Σοκολάτα με Ταχίνι

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 βάζο 250 gr.
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά

Η καλύτερη, η πιο θρεπτική αλλά και νηστίσιμη μερέντα φτιάχνεται από ταχίνι και θα σας ενθουσιάσει!
Δοκιμάστε αυτή την συνταγή, η γεύση της δεν έχει καμία μα καμία διαφορά από την γνωστή μερέντα!
Το σουσάμι αντικαθιστά πραγματικά επάξια το φουντούκι! Τα υλικά είναι πανεύκολα, η διαδικασία απλή και σίγουρα είναι πολύ καλύτερη σε θρεπτική αξία για τα παιδιά, ειδικά άν αντικαταστήσετε την ζάχαρη με μέλι!
Δείτε και τα Tips της συνταγής και ανακαλύψτε υπέροχα γλυκίσματα που μπορείτε να φτιάξετε με βάση την μερέντα αυτή!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε μπαίν μαρί την κουβερτούρα, ψιλοκομμένη, να λιώσει, μαζί με το ηλιέλαιο.
    Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ρευστό μείγμα.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
    Προσθέτουμε την άχνη και το κακάο κοσκινισμένα, συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
  3. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
    Αρχικά η μερέντα είναι ρευστή και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, θα σταθεροποιηθεί!
    Διατηρούμε την μερέντα εκτος ψυγείου!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο