Share

Μεθυσμένα Γεμισμένα με Μακεδονικό Χαλβά

Μεθυσμένα Γεμισμένα με Μακεδονικό Χαλβά

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 28, 2013

  • Απόδοση: 1 (20-22 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 18 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 28 λεπτά

Μια καταπληκτική παραλλαγή για τα αγαπημένα Μεθυσμένα Σκαλτσούνια, τα οποία γεμίζονται με τον μοναδικό Μακεδονικό Χαλβά!
Η νέα γεύση του με Μαστίχα Χίου είναι τόσο ξεχωριστή και υπέροχη!
Επιπλέον δοκιμάσαμε νοστιμότατες παραλλαγές γέμισης με μήλο, κανέλα και σταφίδες!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Σε ενα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
    Προοσθέτουμε το σησαμέλαιο και το κρασί.
    Ζυμώνουμε τα υλικά μεχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη, που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Συνταγές για Κουλουράκια Γεμιστά
  2. Σε αλευρωμένο, ελαφρά, πάγκο χωρίζουμε την ζύμη σε 12 μικρότερα ομοιόμορφα κομμάτια.
    Με την βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε την ζύμη σε κυκλυκούς δίσκους.
    Κόβουμε με ένα κυκλικό κουπ πάτ, περίπου 5-6 εκατοστών, την ζύμη.
    Συνταγή για Κουλουράκια Γεμιστά
  3. Κόβουμε τον χαλβά σε μικρά κομμάτια.
    Γεμίζουμε τους δίσκους της ζύμης με τον χαλβά.
    Κλείνουμε πολύ καλά, πιέζοντας τις άκρες της ζύμης να κολλήσουν μεταξύ τους.
    Συνταγές με Μακεδονικό Χαλβά
  4. Μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση μαζί με τον χαλβά, σταφίδες ή άλλους ξηρούς καρπούς και φρούτα.
    Επίσης μπορούμε να τρίψουμε ένα μήλο στον τρίφτη και να πασπαλίσουμε με κανέλα, όπου ταιριάζει εκπληκτικά με τον χαλβά!
    Συνταγές για Νηστίσιμα Γλυκά
  5. Τοποθετούμε τα μεθυσμένα σε δίσκο ψησίματος, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
    Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, στους 170°C Κελσίου, μέχρι τα μεθυσμένα να πάρουν ένα όμορφο κίτρινοχρυσό χρώμα.
    Συνταγή για Νηστίσιμα Γλυκά
  6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!
    Μεθυσμένα Γεμισμένα με Μακεδονικό Χαλβά

  7. Μεθυσμένα Γεμισμένα με Μακεδονικό Χαλβά
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο