Μύδια με Γλυκάνισο, Μάραθο και Ντοματίνια

Μύδια με Γλυκάνισο, Μάραθο και Ντοματίνια

Τα μύδια είναι το ιδανικό συνοδευτκό για τσίπουρο, ούζο, κρασί ή μπύρα!
Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή, υπέροχα αρώματα τα αρώματα και γεύση!

Μύδια με Γλυκάνισο, Μάραθο και Ντοματίνια

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Yield: 1 (4-5 Servings)
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 10 mins
  • Ready In: 15 mins

Τα μύδια είναι το ιδανικό συνοδευτκό για τσίπουρο, ούζο, κρασί ή …

Ingredients

Instructions

  1. Αφήνετε τα μύδια να ξεπαγώσουν εντός ψυγείου και τα ξεπλένουμε.
    Ψιλοκόβουμε τον μάραθο και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
    Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον γλυκάνισο.
    Ανακατεύουμε να βγάλουν τα αρώματά τους.
  2. Προσθέτουμε τα μύδια με το κέλυφος και κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
    Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τον μάραθο, κλείνουμε πάλι το καπάκι για 1-2 λεπτά.
    Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    Κλείνουμε το καπάκι αφήνουμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς μερικά λεπτά.
  3. Σερβίρουμε τα μύδια με την σάλτσα και φρέσκο χυμό λεμονιού!


ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο