Μηλόπιτα Εύκολη

Μηλόπιτα Εύκολη

Share

Μηλόπιτα Εύκολη

milopita eukoli

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 18, 2013

  • Απόδοση: 1 (8-10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 50 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 5 λεπτά

Η πιο εύκολη, απλή, αφράτη σαν κέικ, μηλόπιτα!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε μέσα όλα τα υλικά το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, τις σταφίδες, τα αυγά, το μπέκιν πάουντερ.
    Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα 4 μήλα στον τρίφτη και τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν από τα πολλά υγρά και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  2. Λαδώνουμε το πυρέξ ή ταψί μετρίου μεγέθους και στρώνουμε τα υπόλοιπα μήλα που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, προσθέτουμε το μείγμα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180°C για μια 1 ώρα, δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι την μηλόπιτα και εφόσον δεν κολλάει η ζύμη είναι έτοιμη.
    Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο