Share

Ένα εστιατόριο που στο εξωτερικό (Μόντρεαλ, Λας Βέγκας, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη) έχει αποθεωθεί δικαιωματικά, στο μενού του Milos δίνεται το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της Ελληνικής Κουζίνας και της ποιότητας των Ελληνικών προϊόντων!

Το Milos από το 2004 άνοιξε τις πόρτες του και στο Ελληνικό κοινό, στο Hilton.

Εστιατόριο Hilton milosΕκεί λοιπόν όπου οι περισσότεροι θεωρούμε ότι  είναι μια «Άαπαγορευτική» επιλογή λόγω «τσέπης», για να το θέσουμε απλά!

Κατόπιν πρόσκλησης του Milos, βρεθήκαμε, δοκιμάσαμε και θα σας δώσουμε αρκετούς λόγους που πρέπει να δοκιμάσετε την κουζίνα του Milos, που πραγματικά δεν είναι τόσο ακριβή όσο νομίζετε!

Για τον χώρο φυσικά δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια…
Δεν θα μπορούσε παρά να ήταν προσεγμένος , απαλλαγμένος από κάθε περιττή χλιδή, ένας χώρος κομψός, απλός και ζεστός!
Το σέρβις ευγενικότατο, χαμογελαστό όπως και όλο το προσωπικό!

Αν επισκεφτείτε το Milos θα καταλάβετε τι σημαίνει ποιότητα, πριν ακόμη σας κερδίσει η γεύση, θα εκπλαγείτε καθώς θα επιλέγετε τα ολόφρεσκα υλικά του μενού σας και θα βλέπετε τον chef και το υπόλοιπο προσωπικό να το ετοιμάζουν, αν το επιθυμείτε…

Ελληνικά, φρεσκότατα υλικά από πολλές γωνιές της Ελλάδος και παραγωγούς, ολόφρεσκα ψάρια και αλλά και κρέατα… αυτές είναι οι επιλογές στις πρώτες ύλες που επιλέγει και εμπνέεται ο ασύγκριτος chef (και υπέροχος άνθρωπος) Περικλής Κοσκινάς δημιουργώντας με βάση την Ελληνική και Μεσογειακή Κουζίνα !

Η απόλαυση, η ανάδειξη των γεύσεων και της ποιότητα όσο και του υψηλού γαστρονομικού επιπέδου είναι το προφανές, αυτό όμως που θα ανακαλύψετε είναι η αληθινή, ατόφια, φρέσκια γεύση κάθε υλικού στο πιάτο σας, η απλότητα στην πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή της αλλά και γευστικοί συνδυασμοί που θα σας μείνουν αξέχαστοι!

Το μενού που απολαύσαμε αποτελούνταν από ψάρια και όστρακα, υπέροχα συνοδευτικά και ολοκληρώσαμε με υπέροχα γλυκά και παγωτά!

Φυσικά είναι λίγο να αναφερθούμε στις εκλεκτές ετικέτες των τυριών και κρασιών που διαθέτει η το Milos.

Στο Milos λατρέψαμε τα πάντα… την γεύση, τους ανθρώπους, την απόλυτη αίσθηση της δημιουργίας και της έμπνευσης που μπορεί να επιτύχουν οι Ελληνικές πρώτες ύλες, την ειλικρινή προσπάθεια να αναδειχθεί η πραγματική Ελληνική και Μεσογειακή Κουζίνα, χωρίς «κραυγαλέες» απόπειρες εντυπωσιασμού παρουσίασης, ονομασίας και πρόσμιξης υλικών, αυτό σε όλα τα πιάτα που μας σέρβιραν!
Βέβαια να σημειωθεί ότι το Milos ξεχωρίζει για την Ελληνική και Μεσογειακή Κουζίνα, χωρίς όμως να αποκλείει επιρροές και υλικά από άλλες κουζίνες.

Ξεχωρίσαμε…
Milos Περικλής Κοσκινάς Σεφ
 Ότι στο Milos καθημερινά ζυμώνουν ψωμί, το οποίο ολόφρεσκο συνόδευσε το μενού μας

Επιτέλους ένας chef αποφασίζει να σερβίρει την ντοματοσαλάτα στην «πραγματική» της εκδοχή!

Το γιουβέτσι αλλιώς… με ροφό, σε κανονική μερίδα!

  Τα μοναδικά, ασύγκριτα πιάτα καρπάτσιο και χτένι!

– Το γεγονός ότι το τζατζίκι, χώρεσε επιτέλους και στην υψηλή γαστρονομία και βρήκε την θέση του μέσα σε έναν απίστευτο «πύργο» από πεντανόστιμα, καλοτηγανισμένα κολοκυθάκια!

Ασύλληπτα σπιτικά παγωτά με πλούσια γεύση, αγαπήσαμε την γεύση τζίντζερ, μπακλαβά και το ωραιότερο καϊμάκι!

Το υπέροχο μέλι στους λαχταριστούς λουκουμάδες!

Το τραπέζι του Chef που βρίσκεται δίπλα στην κουζίνα και μπορεί κάποιος να παρακολουθεί τις διαδικασίες μαγειρέματος.

Την δυνατότητα να έρθουμε σε «επαφή» με κάθε υλικό που πρόκειται να φάμε.

  Την αμέριστη υποστήριξη των Ελληνικών πρώτων υλών και προϊόντων στα περισσότερα πιάτα.

–  Την φιλοξενία, την περιποίηση, την απόδειξη ότι η απλότητα στην υψηλή γαστρονομία μπορεί να είναι αριστοκρατική και να την απολαύσει ο καθένας από εμάς!

Το ταλέντο του μοναδικού χαρακτήρα του Περικλή Κοσκινά!

Αν λοιπόν θελήσετε να πάρετε άμεσα  μια εμπειρία και να απολαύσετε ένα πλήρες, οικονομικό, υψηλής ποιότητας lunch μενού, επισκεφτείτε ένα μεσημέρι το Milos,  μάλιστα ήδη αυτές τις ημέρες άνοιξε και η υπέροχη αυλή του εστιατορίου!

Επιλέξτε και συνδυάστε ένα πιάτο από κάθε κατηγορία, ανάμεσα στις εξαιρετικές, προτεινόμενες επιλογές που δίνει το μενού με 27.45 ευρώ (δίνεται αναλυτικά παρακάτω) :

Για αρχή
Σαλάτα τομάτα, κρίταμο , χλωρό
Κολοκυθάκια, γιαούρτι, δυόσμος
Λαυράκι carpaccio, πελτέ, ρίγανη, παξιμάδι

Για 2ο πιάτο
Flatbread, gorgonzola dolce, αυγό τηγανητό
Club sandwich, γόπα
Τσιπούρα τηγανητή, αλιάδα

Κυρίως
Σολομός σχάρας , βλίτα
Σάντουιτς,  λαυράκι, κολοκύθια τηγανητά
Μοσχάρι curry, μελιτζάνα, ρύζι basmati

Επιδόρπιο
Μουχαλεμπί Παγωμένη κρέμα από άμυλο σίτου, ζάχαρη άχνη και κρέμα κανέλα
Σπιτικό Παγωτό

To Milos restaurant βρίσκεται στο Ξενοδοχείο «Hilton», Βασιλίσσης Σοφίας 46
210.724.4400
athens@estiatoriomilos.com

http://milos.ca/restaurants/athens

Share

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο