Μουσακάς Tex Mex Style (Χωρίς Ψήσιμο)

Μουσακάς Tex Mex Style (Χωρίς Ψήσιμο)

Share

Η ιστορία του μουσακά είναι περίπλοκη όπως και αυτή η Tex Mex Style εκδοχή!
Ένας άλλος μουσακάς, όχι σαν τον κλασικό Ελληνικό που ξέρουμε, ένας μουσακάς στην φιλοσοφία της τεχνικής του μουσακά με προσαρμογή στην Tex Mex κουζίνα και ναι, δεν χρειάζεται ψήσιμο!

Μουσακάς Tex Mex Style (Χωρίς Ψήσιμο) Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 4, 2013

  • Yield: 1 (6-8 Servings)
  • Prep: 45 mins
  • Cook: 10 mins
  • Ready In: 55 mins

Η ιστορία του μουσακά είναι περίπλοκη όπως και αυτή η Tex Mex Style …

Ingredients

Instructions

  1. Ο κιμάς
    Ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε με στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά.
    Ανακατεύουμε, με ξύλινη κουτάλα, συνεχώς για να μην έχει "σβόλους" ο κιμάς και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει, σβήνουμε με την μπύρα.
    Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, λίγο νερό, τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  2. Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρουμε τον κιμά, προσθέτουμε τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το καλαμπόκι και τις πιπεριές σε ροδέλες.
    Κρατάμε τον κιμά ζεστό.
    Τα λαχανικά
    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις ξεπικρίζουμε και κατόπιν τις σκουπίζουμε πολύ καλά.
    Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μετά μελιτζάνες.
    Όλα τα τηγανισμένα λαχανικά τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Ο μουσακάς
    Σε ένα τσέρκι ή φόρμα δαχτυλίδι ξεκινάμε να στήνουμε τον μουσακά σε ομοιόμορφες στρώσεις.
    Αρχικά κάνουμε μία στρώση με τις πατάτες και αλατίζουμε, συνεχίζουμε με τις μελιτζάνες.
    Προσθέτουμε τον κιμά απλώνοντας να πάει παντού.
  4. Συνεχίζουμε μια στρώση με μελιτζάνες, πατάτες, πιέζουμε και τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί τσένταρ.

  5. Η κρέμα
    Ανακατεύουμε το κύμινο, το λεμόνι και το γιαούρτι.
    Στρώνουμε την κρέμα γιαουρτιού πάνω στον μουσακά.
  6. Το σερβίρισμα
    Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο, τη ντομάτα, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους, και το κρεμμύδι σε κύβους.
    Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
    Αφαιρούμε το τσέρκι από τον μουσακά, γύρω από την βάση βάζουμε το μείγμα φρέσκων λαχανικών και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
  7. Σερβίρουμε τον μουσακά αμέσως ή αν θέλουμε μπορούμε να τον βάλουμε στο ψυγείο και να τον σερβίρουμε σαν ορεκτικό!

Share

4 Σχόλια

  1. το εφτιαξα και γω!!!! διαφορετικη γευση αλλα υπεροχο!!!
    Περιμενουμε μουσακα και με κινεζικα στοιχεια!!!!

  2. Το έφτιαξα χωρίς μελιτζάνα και σε ατομικά πήλινα, ένα από τα καλύτερα πιάτα που έχω δοκιμάσει ποτέ!

    p.s. Ο κιμάς δεν είχε φασόλια, αλλά ήταν τέλειος με chilli πιπεριές και σοκολάτα..

Αφήστε ένα σχόλιο