Μπακαλιάρος Τηγανητός, 2 Εκδοχές

Μπακαλιάρος Τηγανητός, 2 Εκδοχές

Share

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και από τις πιο αγαπημένες συνταγές της Ελληνικής Κουζίνας!
Παραδοσιακά τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου – τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και το καλοκαίρι είναι λατρεμένη επιλογή!
Διαλέξτε κουρκούτι και απολαύστε!

Μπακαλιάρος Τηγανητός, 2 Εκδοχές Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Yield: 1 (4-5 Servings)
  • Prep: 1 min
  • Cook: 35-40 mins
  • Ready In: 36 mins

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και από τις πιο αγαπημένες συνταγές της Ελληνικής …

Ingredients

Instructions

  1. O μπακαλιάρος
    Μία ημέρα πριν ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο σε μία λεκάνη με άφθονο νερό, αφού το κόψουμε σε μερίδες.
    Για να ξαρμυριστεί καλά, αλλάζουμε συχνά το νερό από την λεκάνη.
    Την άλλη μέρα βάζουμε τον μπακαλιάρο σε σουρωτήρι 2-3 ώρες να στεγνώσει από τα πολλά νερά!

  2. Το παραδοσιακό κουρκούτι
    Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τόση μπύρα ώστε να κάνουμε έναν παχύρευστο χυλό, ο οποίος θα στέκεται πάνω στον μπακαλιάρο.
  3. Το τέλειο κουρκούτι
    Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε την μπύρα το μπέικιν, την ζάχαρη, το αλάτι, τον κρόκο του αυγού και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
    Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώνουμε στον χυλό, με απαλές κινήσεις.
    Θέλουμε να πάρουμε ένα παχύρευστο χυλό, ο οποίος θα στέκεται πάνω στον μπακαλιάρο.
  4. Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου να καλυφθούν παντού με χυλό και τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο