Μπαμπάς με Ρούμι και Σαντυγί

Μπαμπάς με Ρούμι και Σαντυγί

Share

Μπαμπάς ονειρεμένο γλυκό, αρκεί να υπάρχει η σωστή συνταγή!
Δοκιμάστε το, θα εκπλαγείτε από την ευκολία της συνταγής και θα λατρέψετε το αποτέλεσμα!

Μπαμπάς με Ρούμι και Σαντυγί Recipe

suuntages mpampas me roumi

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 16, 2013

  • Απόδοση: 1 (10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 2 ώρες 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 50 λεπτά

Μπαμπάς ονειρεμένο γλυκό, αρκεί να υπάρχει η σωστή συνταγή! Δοκιμάστε το, …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ο μπαμπάς (σαβαρέν)
    Ζεσταίνουμε το γάλα, αδιάλυτο και το ρίχνουμε στο μπώλ του μίξερ.
    Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και την βανίλια.
    Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο ελαφρά και το προσθέτουμε σταδιακά.
    Βάζουμε την ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπώλ, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη για μία ώρα σε ζεστό μέρος.
    Κατόπιν βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι ή ατομικές φόρμες και απλώνουμε την ζύμη.

  3. Την αφήνουμε και πάλι για μισή ώρα σκεπασμένη να διπλασιαστεί ο όγκος της και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 30′ λεπτά.
    Μόλις ψηθεί, ξεφορμάρουμε αμέσως και αφήνουμε να κρυώσει καλά, πρίν το σιροπιάσουμε.
  4. Tο σιρόπι
    Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι μόλις πάρει 1-2 βράσεις.
    Κάνουμε με ένα πηρούνι τρύπες στον μπαμπά στην κάτω πλευρά, όπως θα τον τοποθετήσουμε στο σιρόπι.
    Τοποθετούμε τον μπαμπά και κλείνουμε την φωτιά.
    Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με σιρόπι και την πάνω πλευρά, μέχρι να «τραβήξει» όλο το σιρόπι.
  5. Hεπάλλειψη
    Ζεσταίνουμε ελαφρά την μαρμελάδα και το νερό και ανακατεύουμε.
    Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια του μπαμπά και το αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 ώρες.
  6. Η συναρμολόγηση
    Τοποθετούμε τον μπαμπά σε μία πιατέλα.
    Βάζουμε την σαντιγύ σε κορνέ και κάνουμε «κορδόνια» σε όλη την επιφάνεια του μπαμπά.
    Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα βερίκοκα. Γεμίζουμε το κενό του μπαμπά στην μέση εναλλάξ σαντιγύκαι φρέσκα βερίκοκα.
    Διακοσμούμε με τα κερασάκια μαρασκίνο! Γαρνίρουμε με τα βερίκοκα κομπόστα.
    Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο 1-2 ώρες και σερβίρουμε.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο