Μπιφτέκια Σχάρας

Μπιφτέκια Σχάρας

Share

Μπιφτέκια Σχάρας

suntages gia mpiftekia

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 20, 2013

  • Απόδοση: 1 (6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 20 λεπτά

Το μπιφτέκι σχάρας οτι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, ελαφριά και νόστιμα φαγητά!
Το καλό μπιφτέκι πρεπει να είναι αφράτο και ζουμερό μια καλή συνταγή και το σωστό ψήσιμο παίζει σημαντικό ρόλο για να απολαύσουμε ένα υπέροχο μπιφτέκι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Zητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά 2 ή ακόμη και 3 φορές από την μηχανή του κιμά.
  2. Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε καλά.
    Στο multi πολτοποιούμε τα κρεμμύδια,τον μαϊντανό, τα φύλλα δυόσμου μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
    Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε τουλάχιστον για 20-25 λεπτά (άν θέλουμε τέλεια μπιφτέκια).
  3. Ο κιμάς πρέπει να είναι μαλακός και συμπαγής!
    Αφήνουμε σκεπασμένο τον κιμά με μεμβράνη στο ψυγείο.
    Πλάθουμε 6 μπιφτέκια.<
  4. Αλείφουμε με λάδι,πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.br> Ψήνουμε τα μπιφτέκια κρατώντας τα ζουμερά!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο