Share

Τα Μακαρόνια με Κιμά είναι σίγουρα μια αγαπημένη συνταγή αλλά και αυτή η εκδοχή στον φούρνο δεν συγκρίνεται!

Μακαρόνια με Κιμά Φούρνου Recipe

Μακαρόνια με Κιμά Φούρνου

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 18, 2013

  • Απόδοση: 1 (6-8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 50 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 15 λεπτά

Τα Μακαρόνια με Κιμά είναι σίγουρα μια αγαπημένη συνταγή αλλά και αυτή η …

Υλικά

Οδηγίες

  1. H Σάλτσα Μπολονέζ
    Σωτάρουμε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά.
    Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα σπάζοντας κάθε σβόλο που δημιουργείται, ετσι ώστε να γίνει ο κιμάς «σπυρωτός» και το σωτάρουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατευούμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    Προσθέτουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια, τον πελτέ, την ζαχαρη, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο.

  3. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  4. Ανακατευούμε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Σε ένα πυρέξ ή ατομικά πυρίμαχα σκεύη κάνουμε μία στρώση κιμά, μία μακαρόνια και πάλι κιμά.

  6. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα τυριών πασπαλίζουμε με την γαλέτα.
    Ψήνουμε στους 170°C μέχρι να ροδίσει.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο