Share

Η μπομπότα, το ξεχασμένο καλαμποκόψωμο, έχει περάσει στην ιστορία ως το ψωμί των φτωχών.
Με μεγάλη θρεπτική αξία, η μπομπότα είτε στην αλμυρή, είτε στην γλυκιά εκδοχή της θα είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας!

Μπομπότα Γλυκιά με Σταφίδες (Γλυκό Καλαμποκόψωμο) Recipe

Μπομπότα με Σταφίδες

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Απόδοση: 1 (10-12 Μερίδες)

Η μπομπότα, το ξεχασμένο καλαμποκόψωμο, έχει περάσει στην ιστορία ως το …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού, να έρθουν σε χλιαρή θερμοκρασία.
    Το μεταφέρουμε σε μία μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς!
    Πρέπει να το ενσωματώσουμε στο νερό αργά για να μην κάνει σβώλους!
    Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το ελαιόλαδο το αφήνουμε τελευταίο.
  2. Ο χυλός που θα πάρουμε πρέπει να είναι ρευστός και όχι πολύ πηκτός.
    Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 -30 λεπτά, στους 180°C.
Share

2 Σχόλια

  1. Νοστιμη Στην αρχή φοβομουν οτι δεν θα γίνει ωραία αλλα τελικά έγινε τέλεια δοκιμαστε τη δεν θα το μετανιωσετε !!!

Αφήστε ένα σχόλιο