Ντοματόρυζο με Βασιλικό και Κατίκι Δομοκού

1.4K

Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ, το μαρτυρούν οι τελευταίες ώριμες και πεντανόστιμες ντομάτες, το μαρτυρά και ο βασιλικός που ακόμη μοσχομυρίζει τα βράδια μόλις φυσά το αεράκι, το μαρτυρά και το υπέροχο ντοματόρυζο με βασιλικό και κατίκι Δομοκού που μπορείς να το δεις και σε βίντεο!

Όπως θα δεις η συνταγή είναι πανεύκολη, πρόκειται για το πιο κρεμώδες και πετυχημένο ντοματόρυζο που έχεις δοκιμάσει ποτέ, όλο το καλοκαίρι δεν υπήρξε εβδομάδα που δεν το έφτιαξα, άλλοτε με κατίκι, άλλοτε με λίγα λαχανικά εποχής και γιαούρτι ή σκέτο ετσι ασπλό χωρίς τίποτα μόνο με ντομάτες από το περιβόλι μας.

Γεύση από καλοκαίρι; Απλά φτιάξε κι εσύ αυτό το ντοματόρυζο όσο προλαβαίνεις!

Τα μαγειρικά σκεύη και εργαλεία της NAVA μπορείς να τα βρεις στα NAVA POINT ή online εδώ



Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 35 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά

500 γρ. ντομάτες
250 γρ. ρύζι για ριζότο
200 γρ. κατίκι Δομοκού
50 ml. κρασί λευκό
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ½ κουταλάκια του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
20 γρ. βούτυρο
40 ml. ελαιόλαδο
1000 ml. ζωμό λαχανικών
Φύλλα από φρέσκο βασιλικό
Φύλλα από φρέσκια ρίγανη
4-5 ντοματίνια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

[dropcap type=”1″]1[/dropcap]
Στον τρίφτη τρίβουμε τις ντομάτες, πολτοποιούμε το σκόρδο, τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μισό ελαιόλαδο, τον πελτέ και τη ζάχαρη, σωτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά.

[dropcap type=”1″]2[/dropcap]
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει, σβήνουμε με το κρασί. Ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να χυλώσει το ρύζι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

[dropcap type=”1″]3[/dropcap]
Αμέσως προσθέτουμε το κατίκι Δομοκού, το βούτυρο, το βασιλικό, το θυμάρι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για κατίκι μπορούμε να προσθέσουμε μαλακή φέτα ή γιαούρτι
– Μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριά ή και κολοκυθάκια κομμένα καρέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close