Τσιζκέικ Φούρνου με Κόκκινα Φρούτα (NY Cheesecake)

2.3K

Τα τυρένια γλυκά είναι η αδυναμία μου, πραγματικά ένα καλό τσιζκέικ (cheesecake) μπορεί να με κάνει να “γονατίσω” αλλά μιλώντας για cheesecake αναφέρομαι πρωτίστως στο τσιζκέικ φούρνου, με αδυναμία στο κλασικό New York Cheesecake με Κόκκινα Φρούτα!

Μέχρι στιγμής έχω “ψήσει” στο blog 7 διαφορετικά cheesecakes, και αν εξαιρέσεις τα δύο τσιζκέικ, το ένα με την καραμέλα με τη βάση από μπισκότα oreo και το άλλο με τα σύκα τα περισσότερα τα συνδυάζω με κόκκινα φρούτα γιατί πιστεύω πως η λίγο “ξινούτσικη” γεύση τους του ταιριάζει απίστευτα!

Πρόσφατα στο instagram είδα την τέλεια φωτογραφία ενός cheesecake και αμέσως ήθελα να το φτιάξω, ετσι μπήκα στο Bon Appétit για να μάθω περισσότερα γι΄αυτή τη συνταγή.

Το cheesecake ενώ μοιάζει δεν είναι το κλασικό NY Cheesecake αλλά το βάσκικο, το οποίο δεν έχει βάση από μπισκότο και περιέχει αλεύρι.

Τελικά κατέληξα να διαφοροποιήσω τη συνταγή βάζοντας μπισκότο στη βάση και κορν φλάουρ αντί για αλεύρι, στο ψήσιμο ακολούθησα τον βάσκικο τρόπο γιατί λατρεύω τη σκουρόχρωμη κρούστα, αποτέλεσμα που με κέρδισε!

Επιφυλάσσομαι οτι στον επόμενο καιρό θα δεις και αυτή τη φανταστική, παραδοσιακή συνταγή για τσιζκέικ!

Το cheesecake θέλει το χρόνο του, μη το δοκιμάσεις την ίδια μέρα αφού γιατί είναι από τα γλυκά που πρέπει να “μείνει” το λιγότερο μια ολόκληρη ημέρα πριν φτάσεις να το απολαύσεις, και πίστεψέ με αυτό είναι ένα βήμα εξίσου σημαντικό με τις αναλογίες των υλικών.

Την επόμενη δένεις στα γρήγορα τα κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα, τα οποία χρειάζονται ελάχιστη ζάχαρη φρόντισε να το κρατήσεις ρευστό σιρόπι γιατί ταιριάζει καλύτερα με την υφή του τσιζκέικ.

Μπορεί εγώ γι΄αυτή τη συνταγή να διάλεξα τα κόκκινα φρούτα αλλά μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις τις δικές σου ιδέες ακόμη και λίγο μέλι, μόνο μη το συνοδεύσεις με κάποια “βαριά” σε υφή μαρμελάδα γιατί δεν θα σ΄ενθουσιάσει, μπορείς να την αραιώσεις με νερό δίνοντάς της μια γρήγορη βράση.

Και λίγο πριν σε αφήσω ν΄”απολαύσεις” τις εικόνες “σημείωσε” πως αν δεν σ΄ενθουσίασε η σκούρα κρούστα μπορείς να ψήσεις το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C Κελσίου, για 25′ λεπτά και κατόπιν στους 120° C Κελσίου για άλλα 20 λεπτά,θα είναι εξίσου νόστιμο!

NY Cheesecake με Κόκκινα Φρούτα


Τσιζκέικ Φούρνου με Κόκκινα Φρούτα (NY Cheesecake)

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά
Ποσότητα: 6-8 μερίδες

Υλικά

Για την κρέμα του cheesecake
– 500 γρ. τυρί κρέμα
– 200 γρ. κρέμα γάλακτος
– 2 αυγά + 1 κρόκο αυγού
– 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
– 100 γρ. ζάχαρη άχνη
– 1 στικ φυσική βανίλια
– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη βάση του cheesecake
– 200 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
– 70 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα
– 200 γρ. κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
– 50 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Η βάση

1. Αφήνουμε τα υλικά για την κρέμα του cheesecake εκτός ψυγείου για 1-2 ώρες.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.

3. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τ΄ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να φαίνεται βουτυρωμένο όλο το μείγμα

4. Τέλος, καλύπτουμε τον πάτο από ένα τσέρκι ή μια ανοιγόμενη φόρμα 22 εκ. με το μπισκότο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

Η κρέμα τυριού

1. Στον κάδο του μίξερ αφρατέυουμε το τυρί κρέμα για 2 λεπτά και προσθέτουμε την άχνη.

2. Κατόπιν προσθέτουμε ένα-ένα τ΄αυγά αφήνοντας κάθε φορά το αυγό που προσθέτουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα τυριού, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κόρν φλάουρ, τους σπόρους της φυσικής βανίλιας και το αλάτι.

3. Μεταφέρουμε την κρέμα τυριού στη φόρμα, επάνω από το μπισκότο, και την τοποθετούμε στο φούρνο.

4. Μέσα στο φούρνο τοποθετούμε και ένα μικρό πυρίμαχο μπολ γεμάτο ζεστό νερό, ψήνουμε στους 170° C για 45′.

5. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει, εκτός ψυγείου, μια ολόκληρη ημέρα πριν το σερβίρουμε.

6. Ξεφορμάρουμε το τσιζκέικ και το τοποθετούμε σε πιατέλα.

Το σερβίρισμα

1 . Σ΄ενα κατσαρολάκι βάζουμε τα παγωμένα φρούτα και τη ζάχαρη να πάρουν 1-2 βράσεις και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Προτιμούμε τη φυσική βανίλια ή εκχύλισμα, αποφεύγουμε τη βανιλλίνη γιατί “χάνουμε” την πραγματική γεύση του τσιζκέικ
– Η ποσότητα της ζάχαρης μας δίνει ένα μέτριας γλυκύτητας αποτέλεσμα αν το θέλουμε περισσότερο γλυκό προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη ή αν το θέλουμε πιο άγλυκο μειώνουμε την ποσότητα αφαιρώντας μέχρι ¼ της αρχικής ποσότητας

Συνταγές για Τσιζκέικ

ΝΥ Cheesecake Φούρνου Συνταγές

Συνταγές για Cheesecake Φούρνου

Υλικά και Συνταγή για Cheesecake

Βάση Cheesecake Συνταγές

Συνταγή για Κρέμα Cheesecake

NY Cheesecake Recipe

Best ever New York Cheesecake

Join the Conversation

  1. Έλενα says:

    Την κρέμα γάλακτος πότε την προσθέτουμε;

    1. Καλησπέρα,
      την προσθέτουμε μετά τ΄αυγά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

      Καλή επιτυχία,
      Ε.

  2. Έλενα says:

    Ευχαριστώ πολύ.

  3. Σοφία says:

    Καλησπέρα! Σε Μπεν Μαρί το ψήνουμε;;

    1. Σοφία καλησπέρα,

      καλύτερα ναι, σε μπεν μαρί.

      Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close