Share
Η Αθήνα ήταν ο τελευταίος σταθμός της εξαιρετικής επιτυχημένης εκδήλωσης «Γεύσεις του τόπου μας», μετά τη Λάρισα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη!

Με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ, εταιρείας του Ομίλου FOURLIS για πρώτη φορά στην Αθήνα φιλοξένησε την εκδήλωση.

Για δύο ημέρες, την Παρασκευή 22 Μαΐου, με οικοδεσπότη τον Χριστόφορο Πέσκια και το Σάββατο 23 Μαΐου, με οικοδεσπότη τον Δημήτρη Σκαρμούτσο το πάρκινγκ του καταστήματος ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο γέμισε «Ελλάδα» με τοπικά προϊόντα, αφού οι σεφ εμπνεύστηκαν με αυτά μοναδικές τοπικές γεύσεις και μαζί μαγειρέψαμε , στα ειδικά διαμορφωμένα “Εργαστήρια Γεύσεων”.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν , να γνωρίσουν και να γευτούν τις προσπάθειες μικρών παραγωγών, όπου κάνουν την δική τους προσπάθεια χρησιμοποιώντας ελληνικές πρώτες ύλες και προσφέρουν σε όλους εμάς, ξεχωριστά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως ζυμαρικά, σάλτσες, βότανα, μπαχαρικά, θαλασσινά, κρασί, τσίπουρο, μπάρες δημητριακών και γλυκά.

Πραγματικά, εύχομαι και του χρόνου να επαναληφθεί αυτή, η καταπληκτική εκδήλωση!
Θα την αναμένω με μεγάλη χαρά, για όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα αλλά κυρίως τις εμπειρίες του να δοκιμάζεις «Γεύσεις του τόπου μας».

Βέβαια να σημειωθεί για ακόμη μια φορά οτι με αφορμή τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, η ΙΚΕΑ πραγματοποίησε παράλληλη δράση και θα διαθέσει 23.000€ – το ισόποσο του 5% των εσόδων των καταστημάτων ΙΚΕΑ Θεσσαλία, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, από το Σάββατο κάθε εκδήλωσης – για την υποστήριξη δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών, των ευρύτερων περιοχών, με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών.

Οι παραγωγοί που έλαβαν μέρος με τα μοναδικά προϊόντα τους είναι οι εξής:
-ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΞΥΔΙ-ΠΕΤΙΜΕΖΙ
-ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ, ΠΑΡ.ΠΡΟΙΟΝΤΑ-ΜΕΛΙ-ΚΑΠΑΡΗ-ΛΙΚΕΡ
-ΑΡΙΑΔΝΗ, ΠΑΡ.ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΕΛΜΟΥ-ΖΥΜΑΡΙΚΑ-ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΓΕΝΕΣΘΑΙ, ΜΕΛΙ
-ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ
-ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΧΑΛΒΑΣ-ΤΑΧΙΝΙ-ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ
-LOKRIS, ΛΑΔΙ
-FEREIKOS, ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ
-ROSMARINO, ΒΟΤΑΝΑ, ΑΙΘ. ΕΛΑΙΑ
-ΜOΝΟΛΙΘΙ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
-HOOPS3, ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
-ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
-ΑΡΩΓΑΙΑ, ΒΟΤΑΝΑ-ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
-ΤΕΡΠΝΟΝ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ
-ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΕΣ-ΑΛΕΙΜΑΤΑ/ΠΑΤΕ-ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
-WINES OF ATHENS, ΚΡΑΣΙ
-ELO NATURAL SOAP, ΣΑΠΟΥΝΙ
-STEFOS, ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ-ΚΑΠΝΙΣΤΟ
-AΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΕΣ-ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
-ΑΓΡΟΤΗΣ, ΟΣΠΡΙΑ
-ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 

Απολαύστε το βίντεο της εκδήλωσης και μάθετε περισσότερα για τους αγαπημένους παραγωγούς που φιλοξενήθηκαν στις «Γεύσεις του τόπου μας» αλλά και από τα εργαστήρια γεύσεων όπου μαγειρέψαμε με τους Gourmelita, Madame Ginger, OneMan, γιατί όλα τα όμορφα στιγμιότυπα μπορούμε να τα #zoumemazi!

(https://www.youtube.com/watch?v=rmunoY7RnuE)

Εις το επανιδείν αγαπημένοι μου!

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο