Οι Γεύσεις του Τόπου μας στην IKEA

Οι Γεύσεις του Τόπου μας στην IKEA

0 4656
Γεύσεις του Τόπου μας IKEA
Όπως λέει και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος “Το τραπέζι μας είναι τόσο πλούσιο όσο και οι γεύσεις του τόπου μας”!

Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα στην IKEA στην Θεσσαλονίκη μαζί με την Ιλιάδα Κλάνγκου από το Queen.gr  όπου με τον αγαπημένο Δημήτρη Σκαρμούτσο μαγειρέψαμε με τα τοπικά προϊόντα των παραγωγών και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν και να τα γνωρίσουν!

Από το πρωί ο χώρος της IKEA γέμισε αρώματα, γεύσεις, πάγκους παραγωγών και καλή διάθεση!

Ενθουσιάστηκα δοκιμάζοντας προϊόντα που δεν τα γνώριζα ως τότε, όλα φτιαγμένα από τα χέρια των παραγωγών και πολλά από αυτά με πρώτες ύλες από τον τόπο του κάθε παραγωγού!

Μια από τις πιο ωραίες συνταγές που μαγειρέψαμε με την Ιλιάδα ήταν το γιουβέτσι κοτόπουλο με Ντοματοπιπεριά από τον Ναουμίδη και φουρνιστό κριθαράκι από το Εργαστήρι της Ειρήνης!

Η εκδήλωση της IKEA μου άφησε την καλύτερη “γεύση” και πραγματικά ήταν από τις καλύτερες συνεργασίες μου, αφενώς γιατί ως γνωστόν λατρεύω τα τοπικά Ελληνικά προϊόντα, αφετέρου η χαρά της συνεργασίας έκλεισε με ένα καλάθι γεμάτο από τα προϊόντα που θα έχω την ευκαιρία να τα δοκιμάσω ένα-ένα!

Επίσης θα ήθελα να σας γνωρίσω και τους παραγωγούς που φιλοξένησε η IKEA στην Θεσσαλονίκη και σας υπόσχομαι ότι όποιο προϊόν δοκιμάσετε θα το λατρέψετε γιατί το μεράκι είναι βασικό τους συστατικό!

Τα παραδοσιακά προϊόντα από το Έργον, το πέστο με φέτα μπήκε σε μια σαλάτα με χταπόδι από τα αλίπαστα Μώλος!

Η μπουγάτσα της Οικογένειας Κορελά, ο νεαρός χαμογελαστός Θωμάς πήρε στα χέρια του την επιχείρηση του παππού, ίσως η καλύτερη μπουγάτσα (φύλλο) που έχω φάει, επίσης με τον Γλυκό Βασίλη έχουν κάνει “πατέντα” και φτιάχνουν χαλβαδοπιτάκια με Χαλβά Φαρσάλων, ο Γλυκός Βασίλης έχει ίσως το πιο φανταστικό λουκούμι!

Γεύσεις του Τόπου μας IKEA

Υπέροχα προϊόντα όπως μαρμελάδες από την Donna Anastasia, μπάρες και νόστιμο τσουρέκι από την Hoops3, τέλεια ζυμαρικά από το Εργαστήρι της Ειρήνης, κουλουράκια από τις γλυκύτατες γυναίκες του Αγροτικού συνεταιρισμού Αγίου Αντωνίου, Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών αγαπημένα και φυσικά έρεε άφθονο κρασί από την Βέροια του οινοποιείου Ελίνος.

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής μια θέση στην ‘’καρδιά’’ μου κέρδισαν τα φύλλα Περέκ από το Κτήμα Περέκ που πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε, τα χιλιάδες ροδοπέταλα κλεισμένα στα προϊόντα του Συνεταιρισμού Βοίου Roses και ειδικά τα προϊόντα Ναουμίδη όλα φτιαγμένα από Πιπεριές Φλωρίνης που μεγαλώνει με φροντίδα η οικογένεια Ναουμίδη, μουστοπιπεριά σημειώστε και αναζητήστε την!

Ελπίζω σύντομα το project αυτό να πραγματοποιηθεί και στα καταστήματα IKEA της Αθήνας γιατί τις γεύσεις του τόπου μας είναι ωραίο και αξίζει να τις #zoumemazi!

Οι Γεύσεις του Τόπου μας IKEA

*Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας η ΙΚΕΑ πραγματοποιεί παράλληλη δράση όπου διαθέτει το ισόποσο του 5% των εσόδων του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη, εκείνης της ημέρας, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ευρύτερης περιοχής με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.