Share

Αρνί στην σούβλα, ο Οβελίας,το Αρνάκι της Κυριακής του Πάσχα

Προετοιμασία
Αγοράζουμε το αρνάκι μας κατα προτίμηση ελληνικό!

Από το προηγούμενο βράδυ ξεκινάμε ως εξής:
Το τοποθετούμε σε έναν πάγκο και το καθαρίζουμε από τρίχες και αίματα.
Το περνάμε στην σούβλα ξεκινάμε τρυπώντας από το κεφάλι.

Πιάνουμε με τους γάντζους και σφίγγουμε καλά.
Δένουμε τα πόδια και τον σβέρκο σφιχτά με σύρμα.
Αλατοπιπερώνουμε παντού καλά το αρνάκι και είδικά μέσα στην κοιλιά του.
Ράβουμε την κοιλιά με σπάγκο και σακοράφα.
Στρώνουμε μία κάτω λαδόκολα και τοποθετούμε το αρνάκι όρθιο μέχρι να το ψήσουμε.
Νωρίς το πρωί του Πάσχα ετοιμάζουμε «τον λάκκο» στρώνοντας κάρβουνα και κλήματόβεργες,που δίνουν ξεχωριστή γεύση!
Αργοψήνουμε το αρνάκι μας από ψηλά 3 – 4 ώρες!Αρνί στον φούρνο
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε από τρίχες και αίματα.

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε αλάτι,πιπέρι και ρίγανη και πασπαλίζουμε καλά το αρνάκι μας παντού.

Με ένα μικρό και μυτερό μαχαίρι κάνουμε 4 – 5 τομές σε διάφορα σημεία του κάθε κομματιού κρέατος, βάθους περίπου 2 εκατοστών και βάζουμε μέσα το σκόρδο και αλατοπίπερο.

Σπάμε τις κληματόβεργες σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σταυρωτά σε ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα καλύτερα.
Βάζουμε το αρνάκι (άν είναι ολόκληρο το κουλουριάζουμε) πάνω στο πλέγμα από κληματόβεργες και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Ψήνουμε στον φούρνο της γειτονιάς.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο