Ποιός δεν λαχταράει ένα πλούσιο πρωινό με pancakes ή τηγανίτες ζεστές και αφράτες! Αυτές όμως οι τηγανίτες που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε ε΄έχουν δύο υλικά που τις κάνουν ακαταμάχητες, το πορτοκάλι και το καλύτερο ελαφρύ  τυρί που δοκίμασες ποτέ, την κρητική light γραβιέρα του Καλογεράκη!

Πλέον τα ελαφριά προϊόντα δεν είναι μια απλή μόδα είναι αναγκαία για μια ισορροπημένη διατροφή και η εταιρεία Αφοί Καλογεράκη έχει καταφέρει να κρατήσει όλη μα όλη τη γεύση σ΄ αυτή τη γραβιέρα στην πιο ελαφριά εκδοχή της.

Όσο για αυτα τα «κρητικά» pancakes-τηγανίτες όσοι τα δοκιμάζουν «κολλάνε» όχι από το μέλι αλλά από το γευστικό αποτέλεσμα γι΄αυτό φτιάξε καλύτερα διπλή δόση!


Τηγανίτες-Pancakes με Γραβιέρα Light Πορτοκάλι και Μέλι

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος Προετοιμασίας: 5′
Χρόνος Ψησίματος: 5′ 
΄Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 5

Υλικά

120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ.  γραβιέρα Light Καλογεράκη
½  κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
20 ml. χυμό πορτοκαλιού
100 ml. γάλα
1 αυγό

Για το σερβίρισμα
Μέλι
Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

2 Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα κοσκινίζουμε τα στέρεα υλικά και σ΄ενα άλλο τα υγρά.
Κατόπιν ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμετη γραβιέρα χοντροτριτριμμένη.

2 Ψήνουμε τις τηγανίτες σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο λαδώνουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε με μέλι, τριμμένη γραβιέρα και ξύσμα πορτοκαλιού.

Σημειώση για τη συνταγή:
– Μπορούμε να σερβίρουμε τις τηγανίτες και με μια μεγάλη κουταλιά Έδεμα Καλογεράκη και μέλι

Συνταγές για Τηγανίτες-pancakes

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.