Αφράτες και χορταστικές, οι τηγανίτες με καλαμπόκι, gouda και αβοκάντο είναι τέλειες για πρωινό ή brunch τις γιορτινές ημέρες που θα βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Τα pancakes ή τηγανίτες είναι από τις νούμερο ΕΝΑ προτιμήσεις σε όλο τον κόσμο. Συνήθως αλμυρές με τυρί ή γλυκές με ένα μικρό κομματάκι βούτυρο και μέλι, σερβίρονται πάντα ζεστές σε στοίβα!

Μία από τις αγαπημένες μου γεύσεις, είναι αυτές με το τυρί και συγκεκριμένα με το πιο αγαπημένο μου κίτρινο τυρί, το ΝΟΥΝΟΥ Gouda με τη μοναδική και γεμάτη γεύση που φτιάχνει τις πιο υπέροχες cheesy τηγανίτες- pancakes για το πρωινό μας!

Όπως έχω πει ξανά, μ΄αρέσει πολύ να καλώ φίλους στο σπίτι για πρωινό-brunch και αυτές οι τηγανίτες με λίγες μικρές «πινελιές» είναι από τις αγαπημένες όλων. Το τυρί, σε συνδυασμό με το “γλυκό” καλαμπόκι, είναι φανταστικός συνδυασμός.

Πώς θα έχεις όμως το τέλειο αποτέλεσμα στις τηγανίτες; Το ψήσιμο είναι το θέμα, γι΄αυτό θα σου δώσω μερικά tips.

Χρειάζεσαι ένα αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο ζεσταίνεις πολύ καλά και το αλείφεις με βούτυρο με απορροφητικό χαρτί. Θα σκουπίσεις καλά το τηγάνι και αρχίζεις να ρίχνεις το μείγμα.

Σου προτείνω να έχεις βάλει το μείγμα σε κανάτα για ευκολία κι επίσης να προσπαθήσεις να κάνεις ομοιόμορφες, σε μέγεθος, όλες τις τηγανίτες- pancakes.

Στην αρχή η θερμοκρασία πρέπει να είναι πιο δυνατή ενώ σταδιακά χαμηλώνουμε, αφού το τηγάνι θα «πυρώνει» περισσότερο.

Επειδή οι τηγανίτες έχουν τυρί, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ξανά βούτυρο ενώ το γύρισμα γίνεται πανεύκολα με σπάτουλα-μαρίζ σιλικόνης.

Όσο ψήνονται οι τηγανίτες-pancakes, ετοιμάζεις την κρέμα αβοκάντο με γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό Πλήρες, ένα γιαούρτι που λατρεύω να χρησιμοποιώ στα φαγητά, τα γλυκά αλλά κυρίως να το απολαβάνω καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Η κρέμα αβοκάντο είναι το ιδανικό συνοδευτικό και κάνει ακαταμάχητες τις τηγανίτες. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιήσεις την κρέμα αβοκάντο, οι τηγανίτες-pancakes σερβίρονται ιδανικά με μία μεγάλη κουταλιά γιαούρτι!

Νόστιμο πρωινό NOYNOY με το καλημέρα που το απολαμβάνουμε με τους αγαπημένους μας και με την καλύτερή μας διάθεση. Τη γιορτινή!


Τηγανίτες με Καλαμπόκι_ Gouda_Αβοκάντο


Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Ποσότητα: 10 τηγανίτες

Υλικά

Για τις τηγανίτες
50 γρ. NOYNOY Gouda τριμμένο
180 ml. NOYNOY Family Πλήρες
30 γρ. ΝΟΥΝΟΥ βούτυρο
110 γρ. αλεύρι
40 γρ. καλαμποκάλευρο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
100 γρ. καλαμπόκι
30 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Για την κρέμα αβοκάντο
1 μεγάλο αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό Πλήρες
1 λάιμ
1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, προαιρετικά
5-6 φέτες NOYNOY Gouda

Βρείτε τα προϊόντα των συνταγών «ΝΟΥΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ» στο AB Click2Shop

Εκτέλεση Συνταγής

1 Οι τηγανίτες
Σ΄ένα τηγάνι, σωτάρουμε το μπέικον και το καλαμπόκι, προσθέτουμε το βούτυρο, πιπέρι και αποσύρουμε.
Στο μπλέντερ βάζουμε το γάλα, τ΄αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder και τη σόδα, προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι.

2
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μεταφέρουμε το μείγμα σε μπωλ και προσθέτουμε το καλαμπόκι και το ξύδι, ανακατεύοντας καλά.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε τις τηγανίτες.

3 Η κρέμα αβοκάντο
Λιώνουμε το αβοκάντο μ΄ένα πηρούνι, προσθέτουμε το γιαούρτι, τον κόλιανδρο και το λάιμ.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες κάνοντας εναλλάξ στρώσεις με φέτες NOYNOY Gouda και κρέμα αβοκάντο ή ατομικά

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Το μπέικον μπορούμε να το παραλείψουμε
– Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε το μείγμα για τις τηγανίτες 30 λεπτά πριν τις ψήσουμε
– Την κρέμα αβοκάντο την ετοιμάζουμε λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε
– Στις τηγανίτες ταιριάζει πολύ η σάλτσα sriracha

Τηγανίτες με Αβοκάντο, Τυρί Gouda NOYNOY

Pancakes Recipe

Συνταγές για Τηγανίτες με Τυρί Gouda

Τηγανίτες με Καλαμπόκι Συνταγή

Συνταγές με Αβοκάντο και Γιαούρτι

Συνταγές για Pancakes Αλμυρά

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.