Share

Το Pandolce είναι ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο ψωμί της Γένοβας, κάτι σαν το Ελληνικό Χριστόψωμο!
Το έφτιαχναν τα Χριστούγεννα οι Ιταλίδες νοικοκυρές και το πρώτο κομμάτι όταν το έκοβαν το κρατούσαν για
να το προσφέρουν στον πρώτο «ζητιάνο» που θα χτυπούσε την πόρτα!
Δοκιμάστε το, η γεύση του είναι υπέροχη!

Pandolce Genovese, Χριστουγεννιάτικο Ιταλικό Ψωμί

Pandolce Genovese, Χριστουγεννιάτικο Ιταλικό Ψωμί

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 2 καρβελάκια
  • Προετοιμασία: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 5 ώρες 45 λεπτά

Το Pandolce είναι ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο ψωμί της Γένοβας, κάτι …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σ' ένα μπώλ βάζουμε το γάλα χλιαρό, προσθέτουμε την μαγιά και την ζάχαρη. Ανκατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη και η μαγιά.
    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς.
    Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία ζύμη, μαλακή και εύπλαστη.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο.
    Προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο στην ζύμη, ενώ ζυμώνουμε.
    Όταν ενσωματωθεί το βούτυρο στην ζύμη την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 2 ώρες σε ζεστό μέρος.
    Εν τω μεταξύ, βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν σε ζεστό νερό και το κόβουμε σε κύβους τα αποξηραμένα φρούτα.
  3. Αφού περάσουν οι 2 ώρες, απλώνουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ενσωματώνουμε ζυμώνοντας τα φρούτα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και πλάθουμε 2 καρβελάκια τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή σε φόρμα.
  4. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
    Ανακατεύουμε τον κρόκο με 1 κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε με προσοχή την επιφάνεια.
    Καλύπτουμε με λαδόκολλά και ψήνουμε στους 180° C Κελσίου για 45 λεπτά.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο