Πανεύκολα Τηγανόψωμα

20.8K

Γρήγορα, τραγανά και πεντανόστιμα, ζεστά και πανεύκολα τηγανόψωμα! Κλασικά ή δοκιμάστε τα με τα αγαπημένα σας υλικά!

Πανεύκολα Τηγανόψωμα

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 16 Ιουνίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8-10 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 5 mins

Σας τα έφτιαχνε σίγουρα η μαμά, η γιαγιά, η θεία... με αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια! Τώρα όμως και εσείς μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα και γρήγορα, τραγανά και πεντανόστιμα, ζεστά τηγανόψωμα!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα, ρίχνουμε το ξύδι, την μαγιά, το λάδι,το αλάτι και το νερό.
    Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
  2. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
    Θρυμματίζουμε την φέτα με πηρούνι.
    Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε ισόποσες μπάλες ζυμαριού, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε.
  3. Απλώνετε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο.
    Ρίχνουμε όση φέτα επιθυμούμε σε όλη την επιφάνεια.
  4. Διπλώνουμε το φύλλο κλείνοντας τις άκρες προς το κέντρο, διπλώνουμε στην μέση και ανοίγουμε πάλι το ζυμάρι σε κυκλικό σχήμα με το χέρι μας, το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο, αν χρειαστεί.
  5. Τηγανίζουμε σε αρκετά ζεστό ελαιόλαδο τα τηγανόψωμα μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
    Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε!

Join the Conversation

  1. μολις τα δοκιμασαμε οικογενειακως με φετα ελιες σκορδο και ριγανη στη γεμιση δοκιμαστε το!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close