Share

Μυρωδάτη σάλτσα, al dente παπαρδέλες και φρέσκια παρμεζάνα, η απλότητα μιας συνταγής,  Παπαρδέλες Pomodorο το «μεγαλείο» της γευστικότητας!

Παπαρδέλες Pomodorο Recipe

Παπαρδέλες Pomodorο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 17, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 20 λεπτά

Μυρωδάτη σάλτσα, al dente παπαρδέλες και φρέσκια παρμεζάνα, η απλότητα μιας …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τις ντομάτες κόβουμε σε κύβους τα 200 gr. και βάζουμε στο multi τις υπόλοιπες και τις πολτοποιούμε.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
    Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε 2΄ λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον βασιλικό, την ζάχαρη, το πιπέρι και βράζουμε 5 λεπτά.
    Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και ελάχιστο νερό (άν είναι πολύ σφιχτές). Σιγοβράζουμε σε αρκετά χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Έχουμε βράσει τις παπαρδέλες και σερβίρουμε με άφθονη παρμεζάνα και βασιλικό.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο