Share

Η τυρόπιτα δεν μπορεί λείπει από το Πασχαλινο τραπέζι εξάλλου ένα κομμάτι, θα το πάρουν όλοι!
Η γλυκιά τυρόπιτα είναι μια ξακουστή και αγαπημένη τυρόπιτα με διαφορετικές ονομασίες και τυριά ανά τόπο, ειδικά στα νησιά είναι από τις αγαπημένες!
Θα χρειαστείτε τυρί πέτρωμα από την Τήνο ή έστω ένα ωραίο ανθότυρο ή μυζήθρα,  ανοίξτε 2 φύλλα και απολαύστε μια υπέροχη πίτα!

Γλυκιά Τυρόπιτα για το Πασχαλινό Τραπέζι!

Πασχαλινή Γλυκιά Τυρόπιτα

By Ευα Μονοχαρη Published: Απριλίου 18, 2014

  • Απόδοση: 12 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 15 λεπτά

Η τυρόπιτα δεν μπορεί λείπει από το Πασχαλινο τραπέζι εξάλλου ένα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε το φύλλο της πίτας.
    Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μια λακούβα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το τσίπουρο και σταδιακά το ζυμάρι.
    Πασχαλινές Πίτες Συνταγές
  2. Ζυμωνουμε μέχρι να μην κολλάει το ζυμάρι στα χέρια μας.
    Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 30 λεπτά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Παραδοσιακές Πασχαλινές Συνταγές
  3. Σε ένα μπωλ ξεκινάμε την γλυκιά τυρένια γέμιση θρυμματίζοντας το τυρί με ένα πιρούνι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε καλά.
    Πασχαλινές Γλυκές Πίτες Συνταγές
  4. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο κομμάτια και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε 2 φύλλα.
    Συνταγές Τυρόπιτα
  5. Σε καλά λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο και το λαδώνουμε.
    Παραδοσιακές Πίτες Τήνου
  6. Προσθέτουμε την ζύμη και τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο.
    Πασχαλινή Τυρόπιτα Συνταγές
  7. Κλείνουμε την πίτα, λαδώνουμε πολύ καλά και χαράσουμε ελαφρά με κοφτερό μαχαίρι.
    Κυκλαδιτικες Συνταγές Πάσχα
  8. Ψήνουμε στους 180°C Κελσίου μέχρι να ροδίσει η πίτα μας και αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε.
    Αν θέλουμε σερβίρουμε με κανέλα, σουσάμι και μέλι!
    Παραδοσιακή Γλυκιά Τυρόπιτα Τήνου

  9. Πασχαλινή Γλυκιά Τυρόπιτα Τήνου
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο