Πασχαλινή Γλυκιά Τυρόπιτα

Πασχαλινή Γλυκιά Τυρόπιτα

Η τυρόπιτα δεν μπορεί λείπει από το Πασχαλινο τραπέζι εξάλλου ένα κομμάτι, θα το πάρουν όλοι!
Η γλυκιά τυρόπιτα είναι μια ξακουστή και αγαπημένη τυρόπιτα με διαφορετικές ονομασίες και τυριά ανά τόπο, ειδικά στα νησιά είναι από τις αγαπημένες!
Θα χρειαστείτε τυρί πέτρωμα από την Τήνο ή έστω ένα ωραίο ανθότυρο ή μυζήθρα,  ανοίξτε 2 φύλλα και απολαύστε μια υπέροχη πίτα!

Γλυκιά Τυρόπιτα για το Πασχαλινό Τραπέζι!

By Ευα Μονοχαρη Published: Απριλίου 18, 2014

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 12 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 15 mins

Η τυρόπιτα δεν μπορεί λείπει από το Πασχαλινο τραπέζι εξάλλου ένα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε το φύλλο της πίτας.
    Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μια λακούβα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το τσίπουρο και σταδιακά το ζυμάρι.
  2. Ζυμωνουμε μέχρι να μην κολλάει το ζυμάρι στα χέρια μας.
    Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 30 λεπτά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
  3. Σε ένα μπωλ ξεκινάμε την γλυκιά τυρένια γέμιση θρυμματίζοντας το τυρί με ένα πιρούνι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε καλά.
  4. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο κομμάτια και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε 2 φύλλα.
  5. Σε καλά λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο και το λαδώνουμε.
  6. Προσθέτουμε την ζύμη και τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο.
  7. Κλείνουμε την πίτα, λαδώνουμε πολύ καλά και χαράσουμε ελαφρά με κοφτερό μαχαίρι.
  8. Ψήνουμε στους 180°C Κελσίου μέχρι να ροδίσει η πίτα μας και αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε.
    Αν θέλουμε σερβίρουμε με κανέλα, σουσάμι και μέλι!

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.