Share

Παστίτσιο

Παστίτσιο

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 μεγάλο ταψί (12-16 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40-50 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 40 λεπτά

Της μαμάς, το Κυριακάτικο, το λατρεμένο... το "καλό φαγητό" της νοικοκυράς!
Ένα εύκολο φαγητό παρόλο που θεωρείτε μπελάς!
¶ν και η εκτέλεση του είναι πασίγνωστη, υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάμεσα σε κάθε συνταγή, είμαι σίγουρη πως αυτή η συνταγή θα σας αρέσει πάρα πολύ!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε με το βούτυρο και το ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθεί.
    Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε, σπάζοντας τον κιμά για να μην κάνει σβόλους.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο, την ντομάτα αραιωμένη σε ένα ποτήρι νερό και την ζάχαρη.
    Σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά.
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, κρατώντας τα al dente και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε μέσα τον κιμά, το ασπράδι, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά.
    Ρίχνουμε το μείγμα του κιμά μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  4. Η κρέμα
    Βάζουμε το φρέσκο και εβαπορέ γάλα σε μία κατσαρόλα.
    Προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και τον νισεστέ.
    Ανακατεύουμε πού καλά με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
    Προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
    Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  6. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μη πιάσει κρούστα.
  7. Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το μείγμα στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
    Σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  8. Το Παστίτσιο
    Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι.
    Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα μακαρόνια και τον κιμά.
    Περιχύνουμε με την κρέμα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει η κρέμα.
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο