Share

Ιταλική Πεπερονάτα (Peperonata)

Πεπερονάτα

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 30, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 50 λεπτά

Το απόλυτο παραδοσιακό Μεσογειακό-καλοκαιρινό φαγητό, από την Ιταλία!
Μια συνταγή γεμάτη θρεπτικά συστατικά, οι πιπεριές, όπως ξέρετε, είναι γεμάτες βιταμίνη C!
Ενα εύκολο φαγητό που τρώγεται από ορεκτικό, συνοδευτικό μέχρι και σάλτσα για ζυματρικά ή πίτσα και όπως κάθε παραδοσιακό πιάτο μπορείτε να το βρείτε σε κάμποσες παραλλαγές!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους.
    Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια, λωρίδες.
    peperonata italiki kouzina sintages
  2. Κόβουμε τα κρεμμύδια και πιέζουμε ελαφρά τις σκελίδες του σκόρδου να ανοίξουν.
    suntages peperonata
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
    Προσθέτουμε τα σκόρδα και τις πιπεριές, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι.
    sintages peperonata
  4. Προσθέτουμε περίπου ένα φλυτζάνι νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
    - Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε και τις 1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
    peperonata italikes suntages
  5. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτουμε το ξύδι, την μαντζουράνα, το δενδρολίβανο και τα φύλλα βασιλικού.
    Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
    suntages me piperies
  6. Σερβίρουμε την πεπερονάτα, σαν συνοδευτικό με μπρουσκέτες χωριάτικου ψωμιού και τριμμένη φέτα!
    Πεπερονάτα Ιταλική
  7. Επίσης σαν συνοδευτικό ή ορεκτικό!
    Παραδοσιακή Πεπερονάτα Ιταλίας
  8. Μπορείτε αν σας αρέσουν τα καυτερά να προσθέσετε μια καυτερή πιπεριά.
    Πεπερονάτα
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο