Share

Ιταλική Πεπερονάτα (Peperonata)

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 30, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 50 λεπτά

Το απόλυτο παραδοσιακό Μεσογειακό-καλοκαιρινό φαγητό, από την Ιταλία!
Μια συνταγή γεμάτη θρεπτικά συστατικά, οι πιπεριές, όπως ξέρετε, είναι γεμάτες βιταμίνη C!
Ενα εύκολο φαγητό που τρώγεται από ορεκτικό, συνοδευτικό μέχρι και σάλτσα για ζυματρικά ή πίτσα και όπως κάθε παραδοσιακό πιάτο μπορείτε να το βρείτε σε κάμποσες παραλλαγές!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους.
    Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια, λωρίδες.
  2. Κόβουμε τα κρεμμύδια και πιέζουμε ελαφρά τις σκελίδες του σκόρδου να ανοίξουν.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
    Προσθέτουμε τα σκόρδα και τις πιπεριές, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι.
  4. Προσθέτουμε περίπου ένα φλυτζάνι νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
    - Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε και τις 1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  5. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτουμε το ξύδι, την μαντζουράνα, το δενδρολίβανο και τα φύλλα βασιλικού.
    Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
  6. Σερβίρουμε την πεπερονάτα, σαν συνοδευτικό με μπρουσκέτες χωριάτικου ψωμιού και τριμμένη φέτα!
  7. Επίσης σαν συνοδευτικό ή ορεκτικό!
  8. Μπορείτε αν σας αρέσουν τα καυτερά να προσθέσετε μια καυτερή πιπεριά.
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο