Μεξικάνικη, Pico de Gallo Salsa

Μεξικάνικη, Pico de Gallo Salsa

Share

Μεξικάνικη, Pico de Gallo Salsa

pico de gallo Μεξικάνικη Σάλτσα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 4 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά

H αυθεντική Μεξικάνικη Σάλτσα, που σερβίρεται με tacos και fajitas!
Η πικάντικη, καυτερή γεύση της κάνει τέλεια αντίθεση με την δροσερή και φρέσκια υφή της!
Δοκιμάστε την, είναι πολύ εύκολη στη παρασκευή της, ταιριάζει και με ψητά κρέατα!
Επίσης λέγεται και Salsa Bandera Mexicana, λόγω των 3 χρωμάτων της κόκκινο-πράσινο-λευκό, χρώματα της Μεξικάνικης σημαίας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Διαλέγουμε μεγάλες και σφιχτές ντομάτες και αφαιρούμε τους σπόρους, κρατώντας μόνο τους εξωτερικό μέρος.
    Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι και τις ντομάτες.
    Κόβουμε τις πιπεριές σε φέτες, πολτοποιούμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο.
  2. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού.
    Αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά και σερβίρουμε.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο