Η πιπερόπιτα με Πιπεριές Φλωρίνης και kασέρι είναι μια φανταστική πίτα με υπέροχη γεύση και γεμάτη χρώματα.

Οι πιπεριές γενικά και ειδικότερα οι πιπεριές Φλωρίνης είναι ένα λαχανικό που δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα μου, αυτή η γλύκα της χωράει σχεδόν παντού όπως και το λαχταριστό κόκκινο χρώμα της που ζωντανεύει κάθε πιάτο!

Θυμάμαι την πρώτη φορά που δοκίμασα πιπερόπιτα δεν πίστευα τη γλυκιά νοστιμιά της όπου σε συνδυασμό με το πικάντικο τυρί κάνει μια εξαίσια αντίθεση αλλά και τον τέλειο συνδυασμό!

Η ζουμερή πιπερόπιτα με τους αμέτρητους συνδυασμούς είναι πολύ αγαπητή στα Βόρεια είναι λογικό άλλωστε αφού η Φλώρινα φημίζεται για τις πιπεριές της.

Βέβαια ολόκληρη η βόρεια Ελλάδα παράγει πιπεριές αλλά εγώ προτιμώ τις πιπεριές Φλωρίνης γιατί έχουν αυτό το ξεχωριστό άρωμα και από όλα τα τυριά που έχω δοκιμάσει πιστεύω πως το κασέρι Ξάνθης του ταιριάζει ιδανικά.

Όμως αυτό που θ΄απογειώσει την πιπερόπιτα αυτή είναι το φύλλο όλοι το ξέρουμε πως κάθε πετυχημένη πίτα ξεκινά από ένα καλό φύλλο. Μετά από δοκιμές βρίσκω πως η πιπερόπιτα θέλει χωριάτικο φύλλο και μάλιστα το φύλλο ΚΙΧΙ ολικής άλεσης της alfa, η γεμάτη «γήινη» γεύση του, το τραγανό αποτέλεσμα και η ξεχωριστή νοστιμιά της γέμισης δημιουργούν ένα «γευστικό θαύμα»!

Οι μέρες που έρχονται είναι οι μέρες της αγάπης, της οικογένειας, των φίλων και του καλού φαγητού, μας φέρνουν όλους κοντά γύρω από ένα τραπέζι «φτιαγμένο» με αγάπη και αυτός είναι ο λόγος που διάλεξα αυτή την πίτα να σου προτείνω για το Πασχαλινό τραπέζι για να ευχαριστήσεις τους αγαπημένους σου και σίγουρα το «γειά στα χέρια» σου θα είναι η μικρή σου ανταμοιβή!


Πιπερόπιτα με Πιπεριές Φλωρίνης και Κασέρι


Πιπερόπιτα με Πιπεριές Φλωρίνης και Κασέρι

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Ποσότητα: 12 μερίδες

Υλικά

5 χωριάτικα φύλλα Κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης της alfa
600 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
2 ξερά κρεμμύδια
2 μέτρια πράσα
200 γρ. κασέρι
150 γρ. κεφαλοτύρι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1 ασπράδι αυγού
70 ml. ελαιόλαδο
Μπούκοβο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

1
Αφήνουμε τα φύλλα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουξουμε την πιπερόπιτα.

2
Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες ενώ τα πράσα σε λεπτές ροδέλες.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα πράσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά και να βγάλουν τα υγρά τους. Αφήνουμε να κρυώσουν τα λαχανικά για να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

3
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τις πιπεριές, το κασέρι και το κεφαλοτύρι τριμμένα, το ασπράδι, τη ρίγανη και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, προσθέτουμε πιπέρι, μπούκοβο και ελάχιστο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.

4
Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε τα 2 φύλλα ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο και το τρίτο φύλλο το βάζουμε τσαλακωτό. Προσθέτουμε τη γέμιση και τοποθετούμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα τσαλακωτά, ραντίζοντας τα με ελαιόλαδο, κλείνουμε την πιπερόπιτα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 50 λεπτά στους
170ο C.

Η πιπερόπιτα σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε στην πιπερόπιτα, εκτός από κασέρι και κεφαλοτύρι, το τυρί θέλουμε όπως φέτα, ανθότυρο, γραβιέρα ή μετσοβόνε
– Στην πιπερόπιτα ταιριάζουν και τα μανιτάρια
– Αν θέλουμε να προσθέσουμε αλλαντικά επιλέγουμε ζαμπόν ή μπέικον

Συνταγές για το Πασχαλινό Τραπέζι

Παραδοσιακές Συνταγές Πίτες

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.