Share

Πεντανόστιμα ντοματοπιτάκια με αφράτη σπιτική ζύμη και «καλοκαιρινές» γεύσεις κατάλληλα για κάθε περίσταση!

Ντοματοπιτάκια με Ελιά και Ανθότυρο Recipe

Ντοματοπιτάκια με Ελιά και Ανθότυρο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 22, 2013

  • Απόδοση: 1 (10-15 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 10 λεπτά

Πεντανόστιμα ντοματοπιτάκια με αφράτη σπιτική ζύμη και "καλοκαιρινές" …

Υλικά

Οδηγίες

  1. H ζύμη
    Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μεχρι να πάρουμε μία ωραία μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια.
    Την τυλίγουμε σε σελοφάν και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  2. H γέμιση
    Πολτοποιούμε ξεχωριστά τις ντομάτες και τις ελιές.
    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον πολτό της ντομάτας, προσθέτουμε λίγο αλάτι, ζάχαρη,2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το κόρν φλάουρ διαλυμένο στο νερό.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
    Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε την κρέμα ντομάτα, τις πολτοποιημένες ελιές, τον βασιλικό, την μαντζουράνα, το πιπέρι,το κεφαλοτύρι τριμμένο και τέλος το ανθότυρο σε τρίμματα.
  3. Τα πιτάκια
    Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη περίπου σε πάχος 2 εκατοστά.
    Κόβουμε σε ομοιόμορφα τετράγωνα ή στρόγγυλά κομμάτια με διάμετρο 5-6 εκατοστά την ζύμη.
    Γεμίζουμε περίπου μία κουταλιά της σούπας γέμιση και κλείνουμε καλά!
  4. Τοποθετουμε τα πιτάκια σε ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
    Αραιώνουμε τον κρόκο με 2 κουταλιες της σούπας νερό και αλείφουμε τα πιτάκια.
    Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C, μέχρι να ροδίσουν!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Σχόλια

  1. Καλημερα,λεω να το δοκιμασω με γαλα γιατι δεν εχω κρεμα.Θα μου πετυχει?Λεω να το επιχειρησω…θα επιστρεψω με λεπτομερειες εαν δεν εχετε προλαβει την καταστροφη.. ; ))

Αφήστε ένα σχόλιο