Share

Πίτσα με Λαχανικά

Πιτσα με Λαχανικά

By Ευα Μονοχαρη Published: Σεπτεμβρίου 6, 2013

  • Απόδοση: 2 πίτσες (8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 25-30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 25 λεπτά

Μπορεί η πιο νόστιμη και τέλεια πίτσα, να μην περιέχει τυρί και μόλις 250 kcal ανά κομμάτι;
Kαι όμως μπορεί!
Δοκιμάστε αυτή την χορτοφαγική, διαιτητική και νηστίσιμη πίτσα με ποικιλία λαχανικών!
Η γεύση της και το άρωμά της θα σας ενθουσιάσουν!

Υλικά

Οδηγίες

  1. H ζύμη με προζύμι
    Διαλύουμε την μαγιά σε 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να "φουσκώσει".
  2. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι και το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό χλιαρό.
  3. Η ολοκλήρωση της ζύμης
    Ζυμώνουμε 5 λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη, άν χρειαστεί προσθέουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
    Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!
    Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.
  4. Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ, το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν.
    Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  5. Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια.
    Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα "στεφάνι"γύρω από την βάση.
  6. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο την ζύμη.
    Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και καλύπτουμε διάσπαρτα την επιφάνεια της ζύμης.
    Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
    Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα λαχανικά ακανόνιστα.
  7. Ραντίζουμε και πάλι με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε φύλλα από φρέσκια ρίγανη και θυμάρι.
    Ψήνουμε, σε πολύ καλά, προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C Κελσίου για 25-30 λεπτά.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο