Share

Πίτσα Χορτοφαγική με Σπανάκι

Πίτσα Χορτοφαγική με Σπανάκι

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 8-10 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 25 λεπτά

Τέλεια, εύκολη και πολύ ελαφρια πίτσα, για χορτοφάγους, για την περίδο της νηστείας ή για όσους αγαπάνε τις ελαφριές γεύσεις!
Η ντοματένια βάση είναι συνταγή της εξαιρετικής chef Ντίνας Νικολάου, δοκιμάστε την σε όλες τις πίτσες είναι φανταστική, πολύ γευστική και δένει άψογα με τα υπόλοιπα υλικά!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η ζύμη
    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, διαλύουμε μέσα τον πελτέ ντομάτας και το βράζουμε τόσο, ώστε να έχει χλιαρή θερμοκρασία.
    Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την χλιαρή σάλτσα, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, την μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας χυλός, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 20 λεπτά.
    Προσθέτουμε στο μείγμα λίγο ξερό βασιλικό ή θυμάρι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
    Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 20 λεπτά.
  3. Η σάλτσα ντομάτας
    Βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα να βράσουν μέχρι να μείνει μια παχύρευστη σάλτσα.
  4. Η γέμιση
    Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και ζεματάμε τα φύλλα του σε καυτό, αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
    Το βάζουμε σε τρυπητό να φύγουν όλα τα υγρά του.
  5. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, με λίγο ελαιόλαδο.
    Μόλις εξατμιστούν τα υγρά του, προσθέτουμε την σόγια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει, κόβουμε σε φέτες την ντομάτα και τα μανιτάρια.
  6. Η πίτσα
    Σε αλεύρωμένο πάγκο, δουλεύουμε ελαφρά το ζυμάρι και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο, γυρνάμε την άκρη του ζυμαριού περίπου ένα δάχτυλο, ώστε να δημιουργήσουμε ένα "στεφάνι".
  7. Σε ένα δίσκο ψησίματος, στρώνουμε μια λαδόκολλα και ακουμπάμε την βάση της πίτσας.
    Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού την σάλτσα.
  8. Απλώνουμε το σπανάκι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ντομάτες και το κουκουνάρι.
    Πασπαλίζουμε με ξερό βασιλικό ή θυμάρι.
    Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C Κελσίου, περίπου για 20-25 λεπτά.
  9. Αφήνουμε την πίτσα να κρυώσει και τοποθετούμε διάσπαρτα φύλλα φρέσκια ρόκας!
    Τρώγεται ζεστή και κρύα!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο