Share

Ένα εκπληκτικό, παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο έδεσμα, τα τελευταία χρόνια μάλιστα είναι και ένα γκουρμέ ορεκτικό – συνοδευτικό!

Πηχτή με Λαχανικά

Πηχτή με Λαχανικά

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 φόρμα
  • Προετοιμασία: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 50 ώρες 30 λεπτά

Ένα εκπληκτικό, παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο έδεσμα, τα τελευταία …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά τα πόδια.
    Τα βάζουμε να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 45 λεπτά. Όταν βράσουν τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Αφαιρούμε από το ζωμό που έμεινε το λίπος.
    Βάζουμε και πάλι τον ζωμό να βράσει.
  3. Καθαρίζουμε το κρέας από τα πόδια κόβοντάς το σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια.
    Κόβουμε τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια.
  4. Προσθέτουμε το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αγγουράκι τουρσί και βράζουμε για 30 λεπτά.
    Προσθέτουμε αν χρειαστεί αλάτι, αφού δοκιμάσουμε.
  5. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και το δενδρολίβανο.
    Προσθέτουμε τα αγγουράκια κομμένα σε φέτες.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα, σκεπάζουμε πολύ καλά την φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 μέρες.

    Διατηρείται στο ψυγείο τουλάχιστον 1 μήνα.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο