Share

Πίτσα με Ζύμη Ολικής, Πέστο Πιπεριάς και Μανούρι

Πίτσα με Ζύμη Ολικής, Πέστο Πιπεριάς και Μανούρι

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 23, 2013

  • Απόδοση: 2 πίτσες (8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 25-30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 25 λεπτά

Μια εκπληκτική pizza με "γεύση" καλοκαιριού!
Την ζύμη ολικής άλεσης θα την λατρέψετε... αλλά το πέστο πιπεριάς θα σας ξετρελάνει σε συνδιασμό με την ελαφριά γεύση του τυριού!

Υλικά

Οδηγίες

  1. H ζύμη με προζύμι
    Διαλύουμε την μαγιά σε 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να "φουσκώσει".
  2. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι,το βούτυρο και το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό χλιαρό.
  3. Η ολοκλήρωση της ζύμης
    Ζυμώνουμε 5 λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη, άν χρειαστεί προσθέουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
    Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!
    Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.
  4. Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ, το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν.
    Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  5. Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια. Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα "στεφάνι"γύρω από την βάση.
  6. Η σάλτσα βάσης
    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά της σάλτσας. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μην έχει υγρά.
  7. το πέστο πιπεριάς
    Πολτοποιούμε τις πιπεριές, το κουκουνάρι, τον βασιλικό, το σκόρδο στο multi.
    Προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη, το ξύδι, το πιπέρι.
    Τέλος σταδιακά το ελαιόλαδο.
  8. η Pizza Στρώνουμε την βάση σε αλευρωμένο δίσκο.
    Απλώνουμε την μισή σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε να πάει παντού.
    Προσθέτουμε σε φέτες το μανούρι, απλώνουμε ομοιόμορφα το πέστο και την πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C περίπου 25 λεπτά να αποκτήσει κρούστα και να ξεροψηθούν οι άκρες.
    Μέχρι να γίνει η πρώτη πίτσα ετοιμάζουμε την δεύτερη!
    Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ρόκας.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο