Share

Αν σας αρέσει το κρεμμύδι στην pizza, δοκιμάστε την οπωσδήποτε Pizza με Τυρί Κρέμα, Φέτα και Κρεμμύδι!

Pizza με Τυρί Κρέμα, Φέτα και Κρεμμύδι

Pizza με Τυρί Κρέμα, Φέτα και Κρεμμύδι

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 22, 2013

  • Απόδοση: 2 πίτσες (8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 25-30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 25 λεπτά

Αν σας αρέσει το κρεμμύδι στην pizza, δοκιμάστε την οπωσδήποτε Pizza με Τυρί …

Υλικά

Οδηγίες

  1. H ζύμη με προζύμι
    Διαλύουμε την μαγιά σε 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να "φουσκώσει".
  2. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι,το βούτυρο και το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό χλιαρό.
  3. Η ολοκλήρωση της ζύμης
    Ζυμώνουμε 5 λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη, άν χρειαστεί προσθέουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
    Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!
    Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.
  4. Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ, το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν.
    Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  5. Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια. Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα "στεφάνι"γύρω από την βάση.
  6. Η σάλτσα βάσης
    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά της σάλτσας. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μην έχει υγρά.
  7. Η Πίτσα
    Τοποθετούμε τις βάσεις σε αλευρωμένους δίσκους.
    Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε να πάει παντού.
    Προσθέτουμε την μοτσαρέλα.
    Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε την φέτα και το τυρί κρέμα και τα προσθέτουμε πάνω από την μοτσαρέλα.
    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα πασπαλίζουμε με πάπρικα και τα προσθέτουμε και αυτά.
    Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να λιώσει το τυρί, να αποκτήσει κρούστα και να ξεροψηθούν οι άκρες.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο