Share

Για το πλιγούρι είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά και η ιδανική πρόταση για σαλάτα,σε μπουφέ ή σαν ορεκτικό! Το τζίντζερ του ταιριάζει απόλυτα, όπως και το ανθότυρο!

Πλιγούρι με Λαχανικά, Τζίντζερ και Ανθότυρο Recipe

Πλιγούρι με Λαχανικά Τζίντζερ και Ανθότυρο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Απόδοση: 1 (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 25 λεπτά

Για το πλιγούρι είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά και …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε κάτω από άφθονο νερό το πλιγούρι μέσα σε τρυπητό.
    Βράζουμε το πλιγούρι μέσα στον ζωμό των λαχανικών μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  2. Σε ένα μέγάλο βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά, εκτός από τον μαϊντανό, με το βούτυρο για 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά.
    Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μείνει το ¼ των υγρών.
  3. Προσθέτουμε το πλιγούρι,τον μαϊντανό και ανακατεύουμε, μέχρι να σωθούν και τα υπόλοιπα και να γίνει σπυρωτό.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.
  4. Σε μία πιατέλα απλώνουμε το πλιγούρι, το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

    Σερβίρεται ζεστό και κρύο!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο