Share

Οι τέσσερις βασικοί μέθοδοι και τα τέσσερα σωστά βήματα για να φάμε τέλεια μαγειρεμένο το αυγό μας!

Το τηγανητό αυγό

Έχουμε υπόψιν ότι:
– Το αυγό το τηγανίζουμε πάντα σε ελαιόλαδο.
– Προσέχουμε ό,τι σκεύος θα χρησιμοποιήσουμε να μην έχει ούτε μία σταγόνα νερό γιατί
θα έχουμε ανεπιθύμητες εκρήξεις λαδιού!

Βήμα 1. Ζεσταίνουμε καλά σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο.
Βήμα 2.
Σπάμε το αυγό χαμηλά στο λάδι, προσεκτικά.
Βήμα 3. Περιχύνουμε με το καυτό ελαιόλαδο το αυγό όσο τηγανίζεται για να ψηθεί καλά.
Βήμα 4. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε όχι πάνω από 4 λεπτά γιατί θα στεγνώσει.

Η ομελέτα

Έχουμε υπόψιν ότι:
– Σε μία ομελέτα μπορούμε να βάλουμε ό,τι υλικό μας αρέσει, τα οποία τα ετοιμάζουμε
και τα συγκεντρώνουμε δίπλα μας.

Βήμα 1. Βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι να ζεσταθεί.
Βήμα 2. Σπάμε 2 αυγά σε ένα μπώλ, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό
και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι να γίνει ένα μείγμα.
Βήμα 3. Ρίχνουμε τα αυγά και γυρνάμε το τηγάνι να απλωθούν παντού στο τηγάνι
τα αυγά σε λεπτό στρώμα και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξουν ελαφρά.
Βήμα 4. Προσθέτουμε τα υλικά, αλατοπίπερο και διπλώνουμε άν θέλουμε, συνεχίζοντας το ψήσιμο,
προσεκτικά ώστα νε μήν μας στεγνώσει η ομελέτα.

Το βραστό αυγό

Έχουμε υπόψιν ότι:
– Το μελάτο αυγό θέλει 3-5 λεπτά βράσιμο, ενώ το σφιχτό 12-15 λεπτά.
– Τα αυγά θα πρέπει να βράζονται με τον παρακάτω ήπιο τρόπο για να ελέγχουμε το
μαγείρεμά τους για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα!

Βήμα 1. Αφήνουμε τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, έτσι θα αποφύγουμε τα ραγίσματα.
Βήμα 2. Τα τοποθετούμε στο σκεύος που θα τα βράσουμε και καλύπτουμε με νερό προσεκτικά.
Βήμα 3. Μόλις πάρουν μια-δύο βράσεις, σκεπάζουμε το σκεύος, σβήνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε,
όσο χρειαστεί ανάλογα με το πώς θέλουμε το αυγό μας!
Βήμα 4. Ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό.

 

Το ποσέ αυγό

Έχουμε υπόψιν ότι:
– Το ξύδι βοηθά να μην μας απλώσει το αυγό.
– Βράζουμε ένα αυγό κάθε φορά.

Βήμα 1. Σε ένα τηγάνι ή μικρή κατσαρόλα βάζουμε 250 ml. νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι.
Βήμα 2. Σπάμε το αυγό σε ένα μικρό πιάτο, προσεκτικά να μην σπάσει ο κρόκος.
Βήμα 3. Μόλις πάρει μία βράση το νερό προσθέτουμε το αυγό.
Βήμα 4. Βράζουμε 5? λεπτά και αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.

 

 

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο