Βελούδινος Πουρές Πατάτας

Βελούδινος Πουρές Πατάτας

Βελούδινος Πουρές Πατάτας

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Yield: 1 (4-6 Servings)
  • Prep: 15 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 45 mins

Ο πιό νόστιμος, πλούσιος και βελούδινος πουρές πατάτας που φάγατε ποτέ, πουρές από σπίτι!

Ingredients

Instructions

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους μεσαίου μεγέθους.
    Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.
    Τις στραγγίζουμε σε τρυπητό.
  2. Περνάμε τις πατάτες από τον μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ 2-3 φορές ώστε να πάρουμε έναν πουρέ χωρίς καθόλου κομμάτια πατάτας.
    Μεταφέρουμε τον πουρέ σε ένα γυάλινο μπωλ.
    Προσθετουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τον ζωμό κρέατος σε ζεστή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι.
    Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
    Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι για 5′ λεπτά να πάρουμε ένα πουρέ με βελούδινη υφή!
    Αν ο πουρές είναι πολύ σφικτός και πυκνός προσθέτουμε ανάλογο γάλα ώστε να πάρουμε την πυκνότητα που μας αρέσει!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο