Share

Πεντανόστιμοι και αφράτοι πρασοκεφτέδες γεμάτοι μυρωδικά δοκιμάστε τους μαζί με το δροσερό αλλά και αρωματικό ντιπ γιαουρτιού που τους ταιριάζει τέλεια!

Πρασοκεφτέδες Με Ντιπ Αρωματικού Γιαουρτιού Recipe

Πρασοκεφτέδες με γιαούρτι

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Απόδοση: 1 (20-25 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 35 λεπτά

Πεντανόστιμοι και αφράτοι πρασοκεφτέδες γεμάτοι μυρωδικά δοκιμάστε …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Οι πρασοκεφτέδες
    Στο multi ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το άνιθο και την μέντα.
    Τρίβουμε το κεφαλοτύρι.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών, το κεφαλοτύρι, το αυγό χτυπημένο, το γάλα στο οποίο διαλύουμε την σόδα, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι.
    Προσθέτουμε το αλεύρι και την φρυγανιά ανακατεύουμε να πάρουμε ένα πηκτό χυλό.
    Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο 10′ λεπτά.
  3. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει,με ένα κουτάλι παίρνουμε χυλό και ρίχνουμε γεμάτες κουταλιές στο λάδι.
    Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν.
  4. Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το "περιττό" λάδι και σερβίρουμε όσα είναι ζεστοί.
  5. Το ντιπ γιουρτιού
    Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι.
    Προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
    Βάζουμε 20′ λεπτά στο ψυγείο να κρώσει και σερβίρουμε μαζί με τους πρασοκεφτέδες.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο