Ψαρόσουπα Βελουτέ

Ψαρόσουπα Βελουτέ

Share

Ψαρόσουπα Βελουτέ

Ψαρόσουπα Βελουτέ

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 4-5
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 40 λεπτά

Μία εκπλητική βελούδινη σούπα, με πολλά αρωματικά και πλούσια γεύση!
Οι μπρουσκέτες ταιριάζουν απόλυτα με την σούπα και το ψάρι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. η σούπα βελουτέ Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε 1500 ml. νερό.
  2. Μόλις βράσει το ψάρι, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη.
    Περνάμε τον ζωμό από σίτα για να καθαρίσουμε τον ζωμό από τα κόκαλα.
  3. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τον ζωμό και την δάφνη, σε μία μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν για 20 λεπτά.
  4. Αφαιρούμε τα λαχανικά και πετάμε την δάφνη από τον ζωμό.
    Ξαναπερνάμε τον ζωμό από σίτα και τον κρατάμε ζεστό.
    Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο multi ή σε μπλέντερ.
  5. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κόρν φλάουρ, τους κρόκους, ελαφρά χτυπημένους, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα.
    Προσθέτουμε 3 φλυτζάνια από τον ζωμό που βράσαμε τα λαχανικά.
    Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 5′ λεπτά.
  6. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, το βούτυρο, τα λαχανικά και τον χυμό του λεμονιού.
    Βράζουμε για 5′ λεπτά και κρατάμε ζεστή την σούπα.
  7. Οι μπρουσκέτες
    Στο γουδί σπάμε το σκόρδο, το θυμάρι και το μπούκοβο.
    Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και το μείγμα σκόρδου.
    Ψήνουμε στο γκρίλ τις φέτες μέχρι να φρυγανιστούν, όσο επιθυμούμε.
  8. Το ψάρι
    Καθαρίζουμε το ψάρι.
    Ραντίζουμε το ψάρι με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι και τον ανθό αλατιού. Ψήνουμε για μερικά λεπτά στο γκρίλ.
    Σερβίρουμε την σούπα με το ψάρι και τις μπρουσκέτες, όσο είναι ζεστά.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο