Share

Υπέροχο, αφράτο Χριστουγεννιάτικο ψωμί.
Μια εκπληκτική συνταγή για ψωμί σαν τσουρέκι, μπου μπορείτε να απολαύσετε ιδανικά τις περίοδο των Χριστουγέννων κάθε ώρα!
Κατάλληλο για ειδικά πρωινό, σνάκ αλλά και να συνοδεύσει ένα πλούσιο γεύμα!

Χριστουγεννιάτικο Ψωμί Recipe

Χριστουγεννιάτικο Ψωμί

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 26, 2012

  • Απόδοση: 1 (15 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 3 ώρες 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 35 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 3 ώρες 45 λεπτά

Υπέροχο, αφράτο Χριστουγεννιάτικο ψωμί. Μια εκπληκτική συνταγή για ψωμί …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε σε ένα μπωλ το αυγό, τους κρόκους, το νερό, το μέλι, την ζάχαρη, την μαγιά για 1 λεπτό.
    Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε προσθέσει το αλάτι.
    Χρηιμοποιούμε μίξερ ή ζυμώνουμε με το χέρι για 5 λεπτά.
    Χριστουγεννιάτικες Συνταγές για Ψωμι
  2. Κατόπιν την ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε ακόμη 45 λεπτά να ξαναφουσκώσει.
    Μόλις η ζύμη ομογενοποιηθεί με το λάδι, την μεταφέρουμε σε καθαρό μπωλ.
    Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά.
    Χριστουγεννιάτικες Συνταγή για Ψωμι
  3. Ζυγίζουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 3 ισόποσες ζύμες.
    Πλέκουμε τις ζύμες σε μια πλεξούδα.
    Χτυπάμε το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε την επιφάνεια του ψωμιού.
    Χριστουγεννιάτικη Συνταγή για Ψωμί
  4. Πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε και αφήνουμε το ψωμί σε ζεστό σημείο για 1 ώρα και 30 λεπτά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Χριστουγεννιάτικη Συνταγή για Ψωμί
  5. Ψήνουμε το ψωμί για περίπου 35 λεπτά.
    Επειδή το έχουμε αλείψει με αυγό και θα πάρει χρώμα, μόλις ροδίσει η επιφάνειά του, σκεπάζουμε με λαδόκολλά.
    Αφήνουμε το ψωμί να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ακουμπώντας το σε σχάρα.
    Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη για να παραμείνει μαλακό και αφράτο!
    Χριστουγεννιάτικες Συνταγές για Ψωμί
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ