Υπέροχο, αφράτο Χριστουγεννιάτικο ψωμί.
Μια εκπληκτική συνταγή για ψωμί σαν τσουρέκι, μπου μπορείτε να απολαύσετε ιδανικά τις περίοδο των Χριστουγέννων κάθε ώρα!
Κατάλληλο για ειδικά πρωινό, σνάκ αλλά και να συνοδεύσει ένα πλούσιο γεύμα!

Χριστουγεννιάτικο Ψωμί Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 26, 2012

  • Yield: 1 (15 Servings)
  • Prep: 3 hrs 10 mins
  • Cook: 35 mins
  • Ready In: 3 hrs 45 mins

Υπέροχο, αφράτο Χριστουγεννιάτικο ψωμί. Μια εκπληκτική συνταγή για ψωμί …

Ingredients

Instructions

  1. Χτυπάμε σε ένα μπωλ το αυγό, τους κρόκους, το νερό, το μέλι, την ζάχαρη, την μαγιά για 1 λεπτό.
    Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε προσθέσει το αλάτι.
    Χρηιμοποιούμε μίξερ ή ζυμώνουμε με το χέρι για 5 λεπτά.
  2. Κατόπιν την ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε ακόμη 45 λεπτά να ξαναφουσκώσει.
    Μόλις η ζύμη ομογενοποιηθεί με το λάδι, την μεταφέρουμε σε καθαρό μπωλ.
    Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά.
  3. Ζυγίζουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 3 ισόποσες ζύμες.
    Πλέκουμε τις ζύμες σε μια πλεξούδα.
    Χτυπάμε το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε την επιφάνεια του ψωμιού.
  4. Πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε και αφήνουμε το ψωμί σε ζεστό σημείο για 1 ώρα και 30 λεπτά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
  5. Ψήνουμε το ψωμί για περίπου 35 λεπτά.
    Επειδή το έχουμε αλείψει με αυγό και θα πάρει χρώμα, μόλις ροδίσει η επιφάνειά του, σκεπάζουμε με λαδόκολλά.
    Αφήνουμε το ψωμί να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ακουμπώντας το σε σχάρα.
    Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη για να παραμείνει μαλακό και αφράτο!