Share

Ένα πανεύκολο πικάντικο ψωμί με Μπύρα και Σιναπόσπορο, αφράτο σαν κέικ, με το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε διάφορες ποικιλίες και ειδικά ποικιλίες αλλαντικών και τυριών!
Επίσης ταιριάζει απόλυτα με ντίπ μουστάρδας, αυγά και λουκάνικα.
Η εκλεπτισμένη, πλούσια γεύση της μπίρας τύπου Pilsener δένει καταπληκτικά με την πικάντικη γεύση του σιναπόσπορου!

Ψωμί με Μπύρα και Σιναπόσπορο Recipe

Ψωμί με Μπίρα και Σιναπόσπορο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιανουαρίου 29, 2013

  • Απόδοση: 1 (8-10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 55 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 60 λεπτά

Ένα πανεύκολο πικάντικο ψωμί με Μπύρα και Σιναπόσπορο, αφράτο σαν κέικ, …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
    Στο γουδί χτυπάμε τον σιναπόσπορο μέχρι να γίνει σκόνη.
    Συνταγές με Σιναπόσπορο
  2. Προσθέτουμε στο αλεύρι την ζάχαρη και τον σιναπόσπορο, τον οποίο κοσκινίζουμε με λεπτή σίτα και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά.
    Προσθέτουμε την μπίρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρουμε μια κολλώδη ζύμη.
    Συνταγές για Ψωμί με Μπύρα
  3. Λιώνουμε το βούτυρο.
    Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
    Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και πασπαλίζουμε με σιναπόσπορο.
    Συνταγές με Σιναπόσπορο και Μπύρα
  4. Ψήνουμε στους 190°C Κελσίου για 50-55 λεπτά.
    Μόλις ψηθεί το ψωμί, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει!
    Μόλις κρυώσει τυλίγουμε με μεμβράνη για να διατηρηθεί φρέσκο!
    Συνταγές για Ψωμίμε Σιναπόσπορο και Μπύρα
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο